Найдорожчі заклади Києва: у скільки обійдеться вечеря?
Вечеряти вдома чи в найближчому фаст-фуді, замовити піцу в офіс чи запросити свою половинку в дорогий ресторан – кожен обирає сам, враховуючи власні вподобання, смаки і, звичайно ж, розмір гаманця. Проте, обираючи ресторан, не забувайте про вислів «дорого – не означає якісно». Головне у закладі харчування – це атмосфера.
Де в столиці розраховувати на вишукану вечерю, обід або сніданок з шиком і блиском і преміальними інгредієнтами? Зібрали найдорожчі ресторани Києва, які можуть цим похвалитися.
Відкриває нашу добірку лаконічний ресторан «Fabius», що знаходиться на Столичному шосе привертає розкішшю через унікальне меню. Кухня тут авторська в італійському напрямку, а до неї власні сироварня/пекарня/екотеплиця. Простір теж здається необмеженим – велика кількість залів із панорамними вікнами й не одна відкрита тераса. А з них відкриваються краєвиди на соснові ліси.
Ціни:
- олів’є з крабом і авокадо – 1125 грн;
- тріо тартарів (лосось, гребінець, тунець) – 995 грн;
- соте з морепродуктів – 1595 грн;
- м’ясний дегустаційний сет – 1750 грн.
Графік роботи: Пн-Чт з 11:00 до 22:00, Пт-Нд з 11:00 до 23:00.
Адреса: Столичне шосе, 70.
Ресторан «Comme Il Faut» розташований в готелі «InterContinental». «Comme Il Faut» – це ресторан французької кухні в серці Києва, створений за зразком знаменитого ресторану в Парижі «Cafe de la Paix» в InterContinental Paris Le Grandelegant. Ресторан порадує поціновувачів французької та європейської кухні найвишуканішими стравами. Елегантний інтер'єр у поєднанні з неповторним меню та ексклюзивною картою вин та коньяків робить «Comme Іl Faut» ідеальним місцем для зустрічей з друзями та бізнес-партнерами. Богемна атмосфера Стародавнього Парижа з ноткою сучасних тенденцій.
Ціни:
- гречана каша з білими грибами – 585 грн;
- баклажани з цитрусами – 785 грн;
- рибна тарілка – 945 грн;
- класичний бургер – 785 грн;
- лосось зі смаженою картоплею – 1350 грн.
Графік роботи:щодня з 10:00 до 00:00.
Адреса: вулиця Велика Житомирська, 2А.
Наступний заклад в нашій добірці – це ресторан «BAO». Інтер'єр намагалися зробити в традиціях найкращих ресторанів Гонконгу, Сінгапуру та китайських ресторанів Нью-Йорка. Все виглядає дуже сучасно, причому витриманий дух Азії. Меню розробляли довго та ретельно. Кожна страва створена та інтерпретована особисто власником, шеф-кухарем Ектором Хіменесом Браво. Щоб презентувати меню, що діє у BAO сьогодні, було опрацьовано близько трьохсот рецептів.
Ціни:
- салат із медузи з кунжутом та чилі соусом – 738 грн;
- спріг роли з крабом та авокадо – 678 грн;
- гострий суп з крабом та сиром тофу – 947 грн;
- лосось гриль – 698 грн;
- ВАО лоб стер – 4 567 грн.
Графік роботи: Пн, Вт, Ср, Нд з 12:00 до 22:00, Чт, Пт, Сб з 12:00 до 23:00.
Адреса: вул. Мечнікова, 14/1.
Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини Києва, Київщини та України, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.
Ресторан «Mr. ZUMA» поєднує у собі найкращі традиції гастрономічної культури Японії, вправно комбінуючи її з трендами сучасності. Mr. ZUMA – це ресторан з унікальним меню. До вибору продуктів підходять з особливою увагою – все має бути тільки найвищої якості: камчатський краб, найкращі креветки Джамбо, японська телятина вищого ґатунку, глибоководні молюски, жовтохвости та гребінці. Барне меню вигідно наголошує на елегантності кухні.
Ціни:
- тунець татакі з соусом Понзу – 610 грн;
- салат із восьминогом, креветками, гребінцем, мікс салатом, корінням лотосу та м’ятним манго-чилі соусом – 855 грн;
- теплий салат з лобстером ½, тигровими креветками та спайсі лимонним соусом – 3850 грн;
- попкорн із тигрових креветок з соусом ікура-майонез – 535 грн;
- рис смажений з креветкою та куркою – 510 грн.
Графік роботи: щодня з 12:00 до 22:00.
Адреса: площа Спортивна, 1А, ТРЦ Gulliver, 5 поверх.
Ресторан «BEEF м'ясо та вино» з великим вибором м'ясних страв та вражаючою винною картою. Два рівня закладу обладнані дерев'яними столами із трьох видів дуба, віденськими стільцями та шкіряними диванами. На вас чекають класичні стейки з американської яловичини різного ступеня просмажування, птиця та дичина, м'ясо на грилі, страви з баранини та інші.
Ціни:
- каре новозеландського ягняти – 1830 грн;
- бургер «Prime Beef» – 1480 грн;
- восьминіг з картоплею та спаржею – 910 грн.
Графік роботи: щодня з 10:00 до 23:00.
Адреса: вул. Шота Руставелі, 11.
Головною фішкою, відзнакою та досягненням у ресторані «Graine De Moutarde» є наявність справжнього французького шеф-кухаря Руїза Сиріяка, який сам тут розробляє меню, вдосконалює готові страви, а також підтримує гармонію. До речі, останнього ресторану не позичати – інтер'єр закладу виконаний у стилі класики та розбавлений багатьма «фішками» — на вході вас зустрічає справжній млин, вази ручної роботи, вбиральня, зроблена в стилі круглої дубової бочки та плафони з кольорового скла.
Ціни:
- яйця «Пашот» – 590 грн;
- спагеті «Карбонара» – 380 грн;
- салат «Нісуаз» – 590 грн;
- асорті м’ясне – 890 грн;
- гаряча фуа-гра – 1350 грн.
Графік роботи:щодня з 09:00 до 22:00.
Адреса: вулиця Князів Острозьких, 41/8.
Ресторан «Alaska» – це заклад преміум рівня, який розташований у центральній частині Києва. Меню ресторану – поєднання середземноморської кухні з італійськими мотивами. Головна зірка меню – королівський краб. В інтер'єрі використаний мармур, натуральне дерево та шкіра, метал. Стіни прикрашають картини. Завдяки панорамним вікнам у приміщенні багато світла, а багато живих рослин створюють затишок. Ще однією прикрасою ресторану є акваріуми з королівськими крабами, яких привозять сюди живими прямо з Норвегії. Пропонують морські та океанічні делікатеси. Також пишаються коктейльною картою, яка обіцяє здивувати нетривіальними поєднаннями.
Ціни:
- ікра чорна осетрова (50 грам) – 2580 грн;
- плато морепродуктів – 4950 грн;
- тартар краб з авокадо – 1690 грн;
- салат з ростбіфом, еспумою з пармезаном та трюфелем – 980 грн;
- піца з сиром та креветками – 710 грн;
- люстер Термідор – 6350 грн.
Графік роботи: щодня з 12:00 до 23:00.
Адреса: вул. Січових Стрільців, 20.
Ресторан «Vino e Cucina» розташувався в самому серці столиці, в окремій двоповерховій затишній будівлі зі сквером. Складається із трьох, різних за стилем, але однаково затишних та цікавих, залів. Найнижчий – енотека. Тут зберігаються понад 1000 найменувань вин, 50 видів граппи, 100 видів ігристих і шампанського. Також тут знаходиться сирна крамниця з найцікавішими «представниками» сирів з Італії, Швейцарії, Англії, Іспанії та Нідерландів. Зал прикрашають живі мандаринові дерева, а піцу готують у великій дров'яній печі, яка є ще однією визначною пам'яткою закладу. І, нарешті, основна зала ресторану. Найвищий поверх з панорамними вікнами, де кількість посадочних місць – 150, але при цьому просторо та затишно.
У меню ресторану представлені піца, паста, брускетти, салати, закуски до вина, ефектні гарячі страви, домашні випічки та морозиво. Вся паста виготовляється прямо у ресторані та готується без додавання вершків.
Ціни:
- тартар з яловичини – 980 грн;
- восьминіг Ала Лучана – 1250 грн;
- суп по-тосканськи з морепродуктами – 525 грн;
- спагеті з креветками – 970 грн;
- ризото з тартаром зі скумпій, квіти цукіні – 1150 грн.
Графік роботи: щодня з 08:00 до 23:00.
Адреса: вулиця Січових Стрільців, 82.
Якщо ви полюбляєте рибу та морепродукти, то ресторан японської кухні «Yoshi Fujiwara»(«Йоші Фудживара») ідеальне місце. Йоші Фуджівара, відомий у світі пропагандист кулінарних традицій Японії, автентичності рецептів. Його кредо – це повага до гостя, до продукту, до робочого місця, до того, що ти робиш. Високі стандарти та жорсткий контроль за якістю продуктів гарантує, що кожна страва в меню приготована строго за рецептурою та нереально смачна. Інтер'єр закладу виконаний у елегантному стилі з елементами східного декору. У закладі три види меню: з крабів, лобстерів та устриць. Крім того, тут подають фірмові роли, гарячі роли, суші гриль, а також фірмові набори.
Ціни:
- роли «Кані темпура» – 1150 грн;
- лобстер Мотояки – 4400 грн;
- салат з тунцом, соусом та міксом салату – 795 грн;
- суп Том ям – 505 грн;
- филе вугря з перцем та солодким соусом – 890 грн.
Графік роботи: щодня з 11:00 до 22:00.
Адреса: вул. Солом'янська, 15 а.
І останній заклад в нашій добірці розташований у глибинах старовинного парку просто на красивому озері. Це ресторан «Прага», що вважається перлиною Києва. Естети знайдуть тут направду гарний екстер’єр та інтер’єр, а гурмани – по-справжньому вишукані страви. Загалом у закладі вам запропонують українську, італійську та японську кухні.
Ціни:
- тост з індичкою та кімчі – 475 грн;
- тартар з крабом та авокадо – 1650 грн;
- чорна ікра з тостами – 2850 грн;
- салат з морепродуктами – 675 грн;
- паста з лісовими грибами – 415 грн;
- шашлик з телятини – 725 грн;
- восьминіг по-сицилійськи – 1250 грн.
Графік роботи: Пн-Чт, Нд з 10:00 до 22:00, Пт, Сб з 10:00 до 23:00.
Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1.
Раніше ми писали про київські заклади, в яких подають смачні й неординарні страви у першій половині дня.
Також розповідали про ресторани в столиці, де можна урочисто відзначити свято кохання у будь-яку пору року та у різних цінових діапазонах.