• Головна
  • Війна закінчиться у 2025 році? Зеленський представив "план перемоги": ключові тези, - ВІДЕО
13:30, Сьогодні

Війна закінчиться у 2025 році? Зеленський представив "план перемоги": ключові тези, - ВІДЕО

Війна закінчиться у 2025 році? Зеленський представив "план перемоги": ключові тези, - ВІДЕО

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 16 жовтня, представив у Верховній Раді частину свого так званого плану перемоги.

Він містить п'ять основних пунктів і три секретні доповнення.

"Пункт перший - геополітичний. Пункти другий, третій - військові, пункт четвертий - економічний, пункт п'ятий - безпековий. Пункти розраховані по часу: перші чотири - на час війни, щоб її завершити. П'ятий - післявоєнний, щоб гарантувати безпеку Україні", - заявив Зеленський.

За його словами, якщо все "буде йти по плану" і якщо західні союзники його підтримають, війну можна закінчити до кінця наступного року.

Основні пункти наступні.

Запрошення в НАТО. Зеленський зазначив, що це стане "свідченням рішучості" і продемонструє, як партнери бачать Україну в контексті "архітектури безпеки".

Посилення оборони. Цей пункт передбачає проведення операцій у стратегічно важливих районах для уникнення утворення буферних зон на території України, виведення систем ППО, спільне з партнерами збиття російських літаків, активніше використання українських дронів і ракет, зняття обмежень на використання озброєння, а також доступ до розвідувальної інформації від партнерів. У цей пункт також входить перелік західної зброї, яку Україна прагне отримати. Таємний додаток до цього пункту був переданий союзникам.

Стримування агресії. Пункт передбачає створення "комплексного неядерного пакету стримування", який має захистити від російської агресії та зменшити її можливості.

Розвиток стратегічно-економічного потенціалу України та посилення санкцій. Україна пропонує укласти спеціальні угоди з Євросоюзом та США, які стосуватимуться спільного захисту, а також інвестування у видобуток і використання таких ресурсів, як уран, титан і літій.

Пункт "післявоєнного часу". Україна матиме значний та досвідчений військовий контингент, сформований з воїнів, які мають реальний досвід сучасних бойових дій. Цей український досвід повинен бути використаний для зміцнення оборони всього Альянсу та підвищення безпеки в Європі.

Зеленський також заявив у Раді, що Росія має назавжди втратити контроль над Україною.

Нагадаємо, 3 жовтня у Києві був з візитом новий генсек НАТО Марк Рютте.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#війна #Верховна Рада #Володимир Зеленський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...