• Головна
  • Що таке паліативна допомога онкохворим та коли вона надається
Новини компаній
09:00, Сьогодні

Що таке паліативна допомога онкохворим та коли вона надається

Новини компаній

Паліативна допомога це низка медичної та психологічної підтримки важкохворих пацієнтів та їхніх родин для покращення життя хворого. Паліативна допомога стосується і медичних аспектів, зокрема, полегшення болю та/або інших неприємних симптомів, пов’язаних із хворобою чи лікуванням, а також злиття психологічних і духовних аспектів догляду за хворим, допомогу в прийнятті складних рішень, підтримку пацієнтів та їхніх родин.

Що таке паліативна допомога онкохворим та коли вона надається, фото-1

Паліативна допомога може надаватися паралельно з лікуванням основного захворювання або разом із терапією для продовження життя (як наприклад, хімієтерапія), і вона є доречною в будь-якому віці та на будь-якій стадії тяжкої хвороби.

У випадках, коли рак не можливо вилікувати, паліативне лікування допомагає контролювати захворювання. Це означає – стримувати, наскільки це можливо, прогресування хвороби та зменшувати фізичні страждання людини.

Що таке паліативна допомога онкохворим та коли вона надається, фото-2

Паліативна допомога в Медичному центрі «Клініка Мануфактура»

Всі наші пацієнти, що проходять протипухлинне лікування, в комплексі індивідуальної програми отримують паліативну допомогу, так звану «терапію супроводу». Ми також надаємо паліативну допомогу пацієнтам, що лікують рак в інших закладах. Це можуть бути:

  • спостереження після хімієтерапії;
  • симптоматичне лікування побічних ефектів хімієтерапії, променевої терапії. Наприклад, лікування розладів травлення, відновлення показників крові, відновлення ваги та фізичної активності, лікування інших станів, спричинених побічною дією лікування;
  • лікування болю;
  • психологічна допомога хворим та консультації для членів родини.
Що таке паліативна допомога онкохворим та коли вона надається, фото-3

При паліативному лікуванні раку в Центрі онкології нашої клініки проводяться хірургічні операції, курси паліативної хімієтерапії або променевої терапії, які можуть зменшити розмір пухлини, видалити метастатичні утворення, стримати інвазію раку.

Паліативне лікування може надаватися в умовах денного або цілодобового стаціонару нашого медичного центру. Це залежить, в першу чергу, від стану пацієнта.

Що таке паліативна допомога онкохворим та коли вона надається, фото-4

Якщо пацієнт має важкий стан, він перебуває у палаті інтенсивної терапії, його стан контролюється медиками в режимі 24/7.

В усіх інших випадках, незалежно чи це амбулаторна медична допомога, чи цілодобовий стаціонар, пацієнта обов’язково спостерігають наші лікарі-онкологи та доглядають медсестри, що мають досвід роботи з онкохворими.

Що таке паліативна допомога онкохворим та коли вона надається, фото-5

Як отримати паліативну допомогу в «Клініці Мануфактура»

Якщо пацієнт не проходить протипухлинне лікування в нашому медичному центрі, необхідно звернутися в клініку за телефонами або через сайт «Клініки Мануфактура», оформивши звернення на консультацію онколога або паліативну допомогу.

Що таке паліативна допомога онкохворим та коли вона надається, фото-6

Варто зауважити, що вся медична допомога, що стосується хворих на рак, надається за медичними висновками мультидисциплінарної онкологічної комісії, чи консиліуму (скорочено МОК). Це міжнародний стандарт у призначенні будь-якого лікування онкохворим. Оцінюється стан хворого, його скарги, пройдене лікування, результати обстеження. Призначаються додаткові обстеження, якщо це необхідно. Консиліум призначається в день звернення пацієнта або на наступний день, рішення з призначеним лікуванням приймається у найкоротший термін.

У важких випадках або складних станах, коли допомога потрібна терміново через нестерпний біль, виснажливе блювання чи діарею, анемічні стани тощо, ми надаємо невідкладну симптоматичну допомогу. Комплексне ж паліативне лікування призначається лише за висновками та призначеннями проведеного консиліуму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікування онкохвороб Київ #Мануфактура #онкологія лікування Київ
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...