
Хлібці: особливості, види, властивості
Хрусткі хлібці - особливий різновид сухарів. Ці снеки виготовляються у різний спосіб, можуть мати квадратну або круглу форму. Дієтологи по праву називають їх корисним дієтичним продуктом за велику кількість корисних речовин, вітамінів, вуглеводів та харчових волокон. Хлібці часто включають у свій повсякденний раціон прихильники здорового харчування, люди, які бажають позбутися зайвої ваги, спортсмени. Випускається чимало різновидів хрустких хлібців. Розкажемо, як вибрати цю альтернативу традиційного хліба, щоби вона принесла максимальну користь.
Які бувають хлібці
Хлібці виробляють із різних видів борошна та за різною технологією. Популярні такі їх різновиди:
- хлібці з пшеничного борошна грубого помелу;
- житні хлібці;
- рисові хліби;
- хлібці з гречаним борошном.
Для підвищення смакових та поживних властивостей до складу додають різні натуральні спеції, ароматні трави, насіння та насіння. А доступні ціни на хлібці всіх видів роблять їх продуктом для широкого загалу споживачів. Любителі хрумких снеків можуть включити їх у повсякденний раціон без шкоди для бюджету.
Властивості різних видів хлібців
Загальні властивості всіх снеків цього виду – зниження рівня холестерину, покращення роботи ШКТ, нормалізація обміну речовин. Залежно від використовуваної сировини хлібці можуть мати таку користь для організму:
1. Хлібці з пшеничного борошна грубого помелу або цілісних зерен пшениці
Ці снеки мають у складі багато клітковини. Вони нормалізують діяльність шлунково-кишкового тракту, покращують метаболізм та стабілізують рівень цукру в крові. Цей варіант снеків не варто розглядати як засіб для схуднення, оскільки вони досить калорійні.
2. Житні хлібці
Сировиною для виробництва снеків служить суміш житнього та гречаного борошна з додаванням злаків. У складі багато клітковини, заліза, натрію та фосфору, вітамінів групи B. Якщо в рецептурі приготування додані пшеничні висівки, то хлібці сприяють виведенню з організму шлаків та токсинів.
3. Рисові хлібці
Завдяки своїм поживним та смаковим якостям вони можуть стати гарним замінником хліба та навіть зіграти роль гарніру до м'яса. Основною перевагою даного продукту є селен у складі. Цей сильний антиоксидант нейтралізує токсини, ефективно зміцнює імунітет. Рисові хлібці покращують обмін речовин, надають позитивний вплив на стан шкіри та волосся, знижують дратівливість та зменшують набряклість.
4. Гречані снеки
Бажаючим схуднути слід включити до раціону гречані хлібці. Завдяки повільним вуглеводам вони надовго забезпечують відчуття ситості. Це вид сухарів покращує травлення, підходить діабетикам, а також може використовуватись для профілактики виразкової хвороби. Це не повний асортимент снеків. На сторінках маркету Маудау можна купити за помірною ціною кукурудзяні, лляні та вівсяні хлібці. Однак не слід забувати, що ця альтернатива традиційного хліба, незважаючи на легкість, залишається живильним продуктом. Рекомендується вживати щодня трохи більше 4-5 штук хлібців.