• Головна
  • Понад 5000 бігунів із 40 країн: у Києві відбувся перший безбар’єрний марафон
19:02, Сьогодні

Понад 5000 бігунів із 40 країн: у Києві відбувся перший безбар’єрний марафон

Понад 5000 бігунів із 40 країн: у Києві відбувся перший безбар’єрний марафон

Цими вихідними у Києві відбувся перший повністю безбар’єрний марафон, у якому взяли участь понад 5000 бігунів із 40 країн. Мета заходу — зробити біг доступним для всіх. Також у межах події відбувся спеціальний «Забіг за двох» на підтримку поранених військових.

Дистанції 42 км, 21 км, 10 км і 5 км у Києві на ВДНГ подолали 3400 бігунів, серед яких понад 300 представників маломобільних груп: люди з порушенням зору та слуху, розладом аутичного спектра, ДЦП, на кріслах колісних і з протезами, діти віком до 7 років і люди старшого віку, бігуни з домашніми тваринами.

Перший безбар'єрний марафон

Перший безбар'єрний марафон

Щоб забезпечити комфорт і безбар’єрність, на локації знизили бордюри, вирівняли асфальт, встановили зручні стійки реєстрації та нагородження, облаштували місця для догляду за дітьми і для годування тварин. На марафоні вперше прозвучав новий сигнал старту ― без пострілу, який Нова пошта розробила разом із науковцями та дослідниками ПТСР, звуковими художниками та дизайнерами з України та закордону.

Перший безбар'єрний марафон

Перший безбар'єрний марафон

У межах марафону відбувся спеціальний «Забіг за двох» — на підтримку поранених військових, які проходять реабілітацію. Понад 500 учасників пробігли заради них у Києві на ВДНГ 1 кілометр. Окрім Києва, забіг відбувся дистанційно в різних країнах на п’ятьох континентах, зокрема в Австралії, Північній Америці, Антарктиді (на станції «Академік Вернадський»), а також у Великій Британії, Японії, Новій Зеландії.

Перший безбар'єрний марафон

Перший безбар'єрний марафон

Один з учасників — військовий Андрій Соломін, який під час служби втратив обидві кінцівки та 6 хвилин перебував у стані клінічної смерті. Зараз пересувається на кріслі колісному та проходить реабілітацію в центрі «НЕЗЛАМНІ».

«Сьогодні я зміг подолати дистанцію без того, щоб просити в інших допомоги перенести крісло через бордюр або обʼїжджати ями та шукати шлях, як проїхати далі. Дуже приємно долати дистанцію з розумінням, що я можу робити це сам, адже вона доступна для всіх людей, — поділився Андрій. — Помітні зміни, які Нова пошта запровадила на території ВДНГ. І класно, що після марафону цей простір залишиться доступним».

Перший безбар'єрний марафон

Перший безбар'єрний марафон

«Забіг за двох»

До забігу на підтримку військових, які наразі не можуть самостійно подолати дистанцію, долучилися журналісти й коміки, спортсмени й музиканти.

На фініші бігуни вручили медалі військовим з пораненнями, які змогли відвідати подію на ВДНГ:

«Висловити вдячність нашим захисникам можна по-різному: усмішкою, прикласти руку до серця, пригостити кавою або подолати дистанцію за тих, хто віддав здоров’я заради нашого майбутнього. Сьогодні я бігла за нашого колегу Олександра Карасьова, який дістав тяжке поранення на війні. Після протезування та реабілітації він пройшов перекваліфікацію і тепер працює у терміналі в Одесі. Вірю, що одного дня Олександр сам пробіжить марафон. І не тільки він, а кожен наш захисник і кожна захисниця», — говорить співзасновниця Нової пошти та амбасадорка New Run Інна Поперешнюк.

Перший безбар'єрний марафон

Перший безбар'єрний марафон

«Забіг за двох» подолали учасники в США, Канаді, Франції, Данії, ОАЕ, Швеції, Нідерландах, Бельгії та інших країнах. За кордоном до забігу також долучилися обʼєднання українців у Німеччині «Віче Берлін», Спілка українського студентства Канади, українська спільнота у Нью-Йорку. Усі реєстраційні внески на «Забіг за двох» — понад 500 000 гривень — організатори в повному обсязі перекажуть реабілітаційному центру «НЕЗЛАМНІ».

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Кмїв #новини #марафон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...