• Головна
  • На яких пляжах Києва безпечно купатися: результати моніторингу води
18:30, 31 серпня

На яких пляжах Києва безпечно купатися: результати моніторингу води

На яких пляжах Києва безпечно купатися: результати моніторингу води

Державна установа "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" оприлюднила результати моніторингу якості води на київських пляжах за період з 19 по 25 серпня 2024 року.

Результати викликають занепокоєння щодо безпеки відпочинку на водоймах столиці.

З 15 досліджених пляжів та зон відпочинку 10 не відповідають нормативам за санітарно-мікробіологічними показниками.

4 з 15 об'єктів не відповідають нормативам за санітарно-хімічними показниками.

Найбільш безпечними виявилися пляжі "Молодіжний", "Золотий", "Венеція" та "Дитячий" у Дніпровському районі, які відповідають усім нормативам.

Скріншот

Скріншот

Найгірша ситуація на пляжах "Вербний", "Острів Оболонський" (Оболонський район) та "Галерний" (Голосіївський район), де вода не відповідає нормам як за мікробіологічними, так і за хімічними показниками.

Важливо зазначити, що згідно з рішеннями Ради оборони м. Києва та постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, громадянам не рекомендовано відвідувати пляжі Києва на час воєнного стану. Також заборонено навігацію для різних типів суден на водних об'єктах у межах міста.

Фахівці попереджають, що купання у забруднених водоймах може призвести до різноманітних захворювань, включаючи кишкові інфекції, дерматити та алергічні реакції. Особливо небезпечним є потрапляння такої води до організму дітей.

Незважаючи на спекотну погоду, киянам та гостям міста рекомендується утриматися від купання у міських водоймах задля збереження здоров'я та дотримання правил безпеки у воєнний час.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #пляжі #аналіз #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...