• Головна
  • Класична, авторська або неординарна: де у Києві поїсти смачну піцу?
09:15, 16 липня

Класична, авторська або неординарна: де у Києві поїсти смачну піцу?

Класична, авторська або неординарна: де у Києві поїсти смачну піцу?

Не секрет, що сьогодні піца – одна з найпопулярніших страв у світі. У цієї страви навіть є своє свято, яке відмічається 9 лютого – це міжнародний день піци. У Києві є багато місць з авторськими та класичними варіаціями цієї страви. Ми підготували для вас добірку піцерій Києва, де ви зможете спробувати класичну, авторську та незвичайну піцу.

Але спочатку зазирнемо трішки в історію створення піци. Даний кулінарний витвір відомий з давніх часів. Ще древні римляни готували страву, що нагадує піцу. Вони запікали тісто круглої форми з оливковою олією, сиром, травами, м'ясом, перцем і часником. Так само відомо, що стародавні греки готували страву на кшталт піци. Хлібні коржі, які дуже нагадують нинішню піцу, з'явилися в 1522 році, коли в Європу завезли один з головних інгредієнтів – помідори.

Доклав зусиль для популяризації піци неаполітанський монарх Фердинанд IV. Пізніше повторили спробу зробити піцу популярною Умберто I і його дружина Маргарита Савойська. Королева була величезною шанувальницею цього блюда, тому подарувала своє ім'я найпопулярнішому виду піци.

І перший заклад в нашій добірці – це ресторан "T.C. Pizza". Заклад відкрили у 2020 році. Він спеціалізується на пиці двох видів. Кругла на неаполітанський манер, та квадратна в стилі детройтської піци. Круглу готують на тонкому тісті з пишними бортиками вагою 500 грамів, а квадратну на пишному тісті з вагою до одного кілограма.

Ціни:

  • піца №1 з моцареллою, петрушкою-базилік, сальсою верде – 420 грн;
  • піца №7 з салямі наполі, моцарелою, перцем чилі, руколою, часниковою олією – 440 грн;
  • піца №13 з смаженою куркою, моцарелою, зеленою цибулею – 190 грн.

Графік роботи: Пн-Чт з 08:30 до 22:00, Пт-Нд з 08:30 до 22:30.

Адреса: вулиця Олеся Гончара 15/3.

Італійський ресторан-піцерія "Al Forno" у Києві точно знає секрет піци, яка сподобається мешканцям Києва та гостям столиці не менше, ніж мешканцям сонячної Італії. Але меню на цьому не закінчується – кухарі регулярно оновлюють асортименти страв, щоб гості могли відкривати для себе нові кулінарні шедеври.

Ціни:

  • піца Фокача Чіз Суприм – 105 грн;
  • піца Маргарита – розмір S – 179 грн; розмір М – 295 грн; розмір XL – 395 грн;
  • піца Гаваї – розмір S – 210 грн, розмір M – 369 грн, розмір XL – 475 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Адреса: вул. Михайла Бойчука, 1/2.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

"Везувіо" – це ресторан, який працює на Рейтарській із 1992 року та називає себе "найдавнішою піцерією Києва". За цей час ресторанний ринок змінився кардинально, але тут готують піцу майже за тими ж рецептами, що й 30 років тому. У меню більше 20 видів піци. Також працюють і доставляють на лівому березі. Тут пропонують на вибір гостей різний розмір та вид тіста.

Ціни:

  • піца 4 сири маленький розмір з пухким тістом – 185 грн;
  • піца Баварська великий розмір з тонким тістом – 640 грн;
  • піца Діабло середній розмір на безглютеновому тісті – 513 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 21:00.

Адреса: вулиця Рейтарська, 25.

"Mimosa Pizza" – саме тут, на думку багатьох киян та гостей міста, готується найсмачніша піца у столиці. І не лише піца. Заклад зможе потішити рецептори навіть вибагливих гостей – меню велике, є свій вельми пристойний бар, ціни вищі за середні. Але головна його фішка – це оригінальність.

Більше ніде ви не спробуєте оригінальний бруклінський рецепт чи варіант з пармою та в'яленою у портвейні вишнею. На жаль, доставка піци за межі центру (Бессарабська площа) здійснюється звідти лише кур'єрськими службами. Але якщо ви шукайте, де б спробувати щось оригінальне – це місце вам точно сподобається.

Ціни:

  • піца з карамелізованим персиком – 385 грн;
  • піца з хрустким беконом та карамелізованою цибулею – 405 грн;
  • піца з грушею та горгонзолою – 385 грн;
  • піца з пармою та в'яленою вишнею у портвейні – 405 грн.

Графік роботи: Пн-Чт з 09:00 до 22:00, Пт-Нд з 09:00 до 23:00.

Адреса: вулиця Басейна, ½.

Більше 20 видів італійської піци готові запропонувати в закладі "IL Molino". Готується вона в дров'яній печі при високій температурі. В асортименті піци від класичної неаполітанської до незвичайних видів піци. Мережа італійських ресторанів, представлена, в тому числі, й на лівому березі. Їхня основна фішка – творче переосмислення оригінальних рецептів піци. Груша та горгонзола – це вже надто банально. Як вам борщ із грибами? 4 сири набридли? Спробуйте "4 сала"! І все це на тонкому тісті та приготоване у дров'яній печі. Ще й ціни середні. Плюс різноманітні акції, плюс страви різної кухні. Ще й власна доставка піци Києвом.

Ціни:

  • піца з малиною та ростбіфом – 329 грн;
  • піца з анчоусами – 315 грн;
  • піца з морепродуктами – 369 грн;
  • піца Чотири м’яса – 339 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Адреса: Берестейський проспект, 45; вулиця Князів Острозьких, 17; Голосіївський проспект, 58а.

"Napule"– це ресторан італійської кухні з акцентом на неаполітанську піцу від "Ресторанів Гусовських". За піцу відповідає шеф-піцайоло Джузеппе Іролло, використовують дров’яну піч Stefano Ferrara. У меню – понад 30 видів неаполітанської піци, підтвердженої сертифікатом автентичності Associazione Verace Pizza Napoletana.

Ціни:

  • піца Маргарита – 349 грн;
  • піца з томатним соусом, печерицями, орегано та часником – 369 грн;
  • піца з білими грибами, Страччателлою з трюфелем та Моццареллою – 559 грн;
  • піца Напуле з томатним соусом, вершками, салямі, Прошутто, Рікоттою, Моццареллою, Пармезаном та руко лою – 499 грн.

Графік роботи:щодня з 12:00 до 22:00.

Адреса: вулиця Мечникова, 9.

"Vino e Cucina" – ресторан від компанії La Famiglia (Kyiv Food Market, Vero Vero, Catch) на Лук’янівці. Заклад спеціалізується на італійській кухні та вині, а також тут пропонують піцу з дров’яної печі.

Ціни:

  • піца з трюфелем – 775 грн;
  • піца маргарита з буратою – 560 грн;
  • піца з грушею та горгонзолою – 485 грн;
  • піца Перероні – 435 грн.

Графік роботи: щодня з 08:00 до 23:00.

Адреса:вулиця Січових Стрільців, 82.

Мережа піцерій "IQ Pizza", що активно покриває вже майже всю територію України. Є вони й у Києві, причому у всіх районах, тому доставка піци на лівий берег для цього закладу – не проблема. Їхня головна фішка – власний застосунок, що помітно спрощує замовлення та доставку. При цьому вони також співпрацюють із кур'єрськими службами.

Ціни – майже бюджетні, у тому числі й на оригінальні рецепти. Плюс є можливість замовити не лише піцу, а й інші звичні страви, а також комбо-меню.

Ціни:

  • піца Маргарита – 75 грн;
  • піца з куркою та грибами – 85 грн;
  • піца 4 сири – 109 грн;
  • піца Карбонара – 119 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Адреса: вулиця Радунська, 40; проспект Леся Курбаса, 6Г; вул. Рональда Рейгана, 8 та інші.

Ресторан "Positano" входить до мережі компаній Fozzy Group, та був відкритий у 2016 році. Шеф-кухар даного ресторану Марко Черветті. Готують піцу тут в традиційній кам’яній печі. В 2021 році цей заклад зайняв 34 місце в списку найкращих піцерій Європи. Спеціалізація – неаполітанська піца з дров’яної печі, налаштовувати процеси допомагав неаполітанський піцайоло Енцо Кочча. У меню – традиційна й авторська піца, а також страви італійської кухні з акцентом на смаки амальфітанського узбережжя.

Ціни:

  • піца Маргарита – 205 грн;
  • піца 4 сезони – 265 грн;
  • піца Дьявола – 279 грн;
  • піца з помідорами та бурратою – 511 грн;
  • піца Капрезе – 264 грн.

Графік роботи: Пн-Пт з 09:00 до 22:00, Сб-Нд з 11:00 до 22:00.

Адреса:проспект Павла Тичини 1-В.

І останній заклад в нашій добірці, де ви зможете насолодитись смачною піцою – це "Station Pizza". У 2021 році на Подолі перезапустили популярну піцерію "One More Pizza", і так з’явилася "Station Pizza". Спочатку заклад працював лише на доставку в центрі міста та на Подолі, але зараз також відкритий на Нижньому Валу та Ярославовому Валу як повноцінний заклад. Тут готують два види піци: неаполітанську та нью-йоркський слайс. Неаполітанська – на цільнозерновому борошні, тісті тривалої ферментації від 24 до 48 годин, з пишними бортиками і тонкою серединою, діаметром 30 см. Слайс – на борошні з твердих сортів пшениці, еластичному тесті тривалої ферментації від 24 до 36 годин, діаметром 50 см. У меню є також веганські позиції.

Ціни:

  • піца Марго – 205 грн;
  • піца Super Cheesy – 325 грн;
  • гостра піца Pepperoni 2.0 – 260 грн;
  • піца Жульєн – 295 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Адреса: вулиця Ярославів Вал, 30; вулиця Велика Васильківська, 132 (доставка); вулиця Нижній Вал, 35.

Цікаві факти про піцу

1. Всі шанувальники італійського блюда 9 лютого відзначають Міжнародний день піци.

2. Перша піцерія носила назву "Антика" і була відкрита в 1738 році в місті Неаполі, яка існує і сьогодні, з тією ж вивіскою.

3. Медики стверджують, що поїдання піци є відмінною профілактикою інфаркту, а також мінімізує ризики утворення неприємних ракових клітин в стравоході і ротовій порожнині.

4. Вперше Bitcoin був використаний для покупки піци.

5. З 1994 року стало можливим онлайн замовлення піци.

6. NASA працює над створенням спеціального 3D-принтера, який дозволить космонавтам друкувати улюблену піцу навіть в космосі.

7. За одну добу мешканці земної кулі з'їдають понад 500 мільйонів піци.

Нагадаємо, ми також розповідали раніше про те, де у Києві готують найсмачніші круасани?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #піца #страви #заклад #меню #ціни #тісто #начинка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...