• Головна
  • Як знизити рівень тривожності та стресу у тварин під час обстрілів? Вправи від зоопсихолога
14:37, 12 липня

Як знизити рівень тривожності та стресу у тварин під час обстрілів? Вправи від зоопсихолога

Як знизити рівень тривожності та стресу у тварин під час обстрілів? Вправи від зоопсихолога

Масовані обстріли росії згубно впливає на здоров’я українських тварин. Гинуть не лише тварини у зоні бойових дій, як безпритульні, так і хатні. Навіть у регіонах, розташованих далі від лінії фронту багато тваринок передчасно помирає, невитримуючи стресу. Звуки повітряної тривоги, вибухів, пострілів лякають тварин та призводять до перезбудження їх нервової системи.

Соціальна ініціатива Save Pets of Ukraine запитала поради у зоопсихолога про те, як можна заспокоїти улюбленця.

Спосіб №1: Знизити рівень тривожності у вас чи вашого улюбленця допоможе вправа, яка має назву «Обійми серця». Однак, у нього правила як в літаку: спочатку маску на себе - потім на дитину. Спершу робимо собі.

Схема вправи "Обійми серце"

Схема вправи "Обійми серце"

Як робити собі?

1. Покладіть обидві руки приблизно на центр грудей й уявіть на своєму тілі циферблат годинника.

2. Почніть повільно зсувати шкіру з цифри 6 за годинниковою стрілкою, робимо 1 повне коло і додаємо ще 1/4.

3. Починаємо з 6 - через 9 (розташоване на рівні правого плеча) - йдемо до 12 (у бік підборіддя) - продовжуємо зрушувати і (на рівні лівого плеча) буде 3 - доходимо назад до 6 і подовжуємо рух до 9 - плавно закінчуємо рух руки, що зрушує шкіру.

4. Після завершення кола і 1/4 у грудях може з’явитися відчуття тепла. Також спробуйте зробити рух проти годинникової стрілки - іноді, для деяких людей це працює навіть краще.

Як робити для тварин?

Тваринкам робимо однією рукою, поклавши долоню або будь-яку частину долоні, залежно від розміру тварини, на рівень серця.

❗️❗️❗️Важливо:

В процесі виконання вправи дихайте нормально та дуже чітко уявляйте собі картину ідеального результату ситуації. Адже тварини дуже тонко відчувають наш стан і можуть переймати його на себе.

Спосіб №2: Анти-стресові обгортання. Ця техніка нагадує сповивання дитини та ефективно допомагає вгамувати тривожність тварини.

1. Знайдіть шарф (або будь-який інший еластичний шматок тканини), довжина якого дозволятиме двічі обернутися навколо вашого улюбленця.

2. Покладіть центр шарфа поперек грудей тварини, а кінці підніміть над її плечима.

3. Перехрестіть кінці шарфа на спині, потім опустіть і знову перехрестіть, але під грудьми вашого хвостика. Далі кінці знову піднімаємо до стегон, зав'язавши надійним вузлом подалі від хребта.

Вітаємо, ви зробили обгортання від тривоги! Шарф має щільно прилягати, але не перетягувати тіло тварини. Легкий тиск навколо тіла (як постійні обійми!) має заспокоїти або, принаймні, зняти нервову напругу в ситуаціях високого стресу. Бережіть себе та своїх улюбленців!

Анти-стресові обгортання

Анти-стресові обгортання

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини #всі новини #поради #зоопсихолог #тварини #допомога #вправи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...