• Головна
  • Де в Києві готують смачну шаурму: ТОП-7 місць у столиці
14:33, 25 червня

Де в Києві готують смачну шаурму: ТОП-7 місць у столиці

Де в Києві готують смачну шаурму: ТОП-7 місць у столиці

Шаурма залишається трендом номер один серед стрітфуду у Києві. "Рол" з лаваша з м’ясом можна перехопити у стрітфуд-точках та знайти як повноцінну страву в меню багатьох закладів Києва. Мабуть, секрет вічної популярності шаурми – це швидкість приготування, зручність у споживанні та смак.

Тож, журналісти 44.ua вирішили розповісти вам про місця в Києві, де можна знайти смачну шаурму.

Але спочатку трошки заглибимось в історію. Що ж таке шаурма та яка у неї історія? Шаурма – це різновид грильованого м’яса, яке подрібнюється та обпікається на великому вертелі. Ця страва має давню історію, яка сягає своїми корінями до країн Близького Сходу. Шаурму вперше приготували в Туреччині, де її називали "денер кебаб". Слово "шаурма" виникло в Лівані, де цю страву готували з курки або баранини та подавали в хлібі.

Україна теж не стала винятком. Шаурма стала популярною стравою в нашій країні в 1990-х роках, коли в Україні почали з’являтися перші заклади швидкого харчування. З тих пір шаурма стала однією з найбільш популярних страв серед українців.

Сьогодні шаурма може мати різні варіації – від класичної з зі свинини, курки або яловичини до вегетаріанської з овочами. Це страва, яка задовольняє будь-який смак та подається в зручному форматі для прийому їжі на ходу.

І перший заклад в нашій добірці – це "Шаурма на вугіллі". Це новий стрітфуд заклад в Києві, власники якого були вимушені покинути Маріуполь у зв’язку з окупацією та вирішили відкрити в столиці продовження свого маріупольського успішного проєкту. Концепція закладу – приготування шаурми на вугіллі та на грилі власного виробництва. В меню 8 видів шаурми, як основу можна обрати курятину, свинину чи яловичину. З напоїв пропонують айран, сік, холодний чай та солодкі газовані напої.

Ціни:

  • шаурма з куркою – від 130 грн;
  • шаурма з телятиною – від 155 грн;
  • шаурма Мікс – від 145 грн.

Графік роботи: щодня з 08:00 до 22:00.

Адреса: вулиця Теодора Драйзера, 4.

Наступний заклад в нашій добірці, де ви зможете скуштувати смачну шаурму – "Міністерство Шаурми". Головна ідея "Міністерства шаурми" – це розвиток стрітфуду України. За словами шеф-кухаря "Міністерства шаурми" кухня працює без електрогрилів, всі страви готуються на відкритій кухні з використанням вугілля. Лаваш для шаурми також роблять самі. За словами шеф-кухаря Владислава Цимбалюка, меню розробили таким чином, щоб кожен мав змогу віднайти свою. Наразі вони готують 7 видів шаурми. Кожна з них присвячена певному місту, країні чи регіону.

Ціни:

  • шаурма Kyiv (обсмажене на вугіллях стегно курки, салат Айсберг, свіжі томати, петрушка, маринована цибуля, аджика) – 195 грн;
  • шаурма CAIRO (хрумкий фалафель, хумус, мариновані огірки, свіжі томати, запечений перець, маринована цибуля, томатна аджика та соус схуг) – 225 грн;
  • шаурма BERLIN (ніжна вирізка зі свинини, синя маринована цибуля, салат Айсберг, томати, маринований огірок, гірчичний соус та аджика) – 245 грн.

Графік роботи: Пн – 12:00 до 22:00, Вт-Нд з 11:00 до 22:00.

Адреса: вулиця Басейна, ½.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

"Tbilisuri Шаурма" працює на Теремках та Деміївці. Засновники кажуть, що в них смачно, бо в кожну шаурму вони вкладають душу. У закладі створюють шаурму за грузинською рецептурою, але з українським колоритом, додаючи курятину, свинину або мікс м'яса. Гостям пропонують м'ясну, веган та виключно сирну шаурму, хрумку картоплю фрі, айран, каву та грузинські лимонади. А для тих, кому завжди мало, є спеціальна пропозиція від Tbilisuri – "Грандіозна шаурма", яка важить 1100-грамів. Можна поїсти в закладі або замовити доставку.

Меню:

  • шаурма по-грузинськи зі свининою – 160 грн;
  • шаурма з куркою – 160 грн;
  • шаурма мікс в хлібі – 200 грн;
  • шаурма з сиром – 140 грн;
  • грандіозна шаурма (1100 г) – 400 грн.

Адреса: вулиця Юлії Здановської, 40; проспект Науки, 21.

Режим роботи: з 10:00 до 22:00.

Смачну шаурму від переселенців з Маріуполя можна знайти в мережі закладів "Центр Шаурми", які розташовані на Подолі, біля метро "Олімпійська", на Позняках та Троєщині.

Шаурму готують на вугіллі, зі свіжими овочами, маринованими огірками, з фалафелем та фірмовими соусами без майонезу та кетчупу. Також є незвичні поєднання: з перцем халапеньйо та ананасами. Можна зібрати комбо (кебаб, картопля, напій), щоб було смачніше. 7-10 хвилин очікування – і ваш ситний обід або вечеря будуть готові.

Меню:

  • шаурма "Фірмова Курка" – 140 грн;
  • шаурма "Асорті Свинина" – 175 грн;
  • шаурма "Фірмова Телятина" – 150 грн;
  • шаурма "Гостра Курка" – 170 грн.

Графік роботи: з 10:00 до 22:00.

Адреса: вулиця Рональда Рейгана, 4; Нижній Вал, 23; вулиця Велика Васильківська, 66; вулиця Драгоманова, 2-А.

"БПШ" – це заклад Діми Борисова, де сконцентрувались на шаурмі, біляшах та пончиках. Сам ресторатор зізнається, що ніколи не їв до цього шаурму, проте розумів, чого б від неї хотіли люди. Як виявилось, розуміння було правильним, адже за перших три місяці після відкриття в закладі продали 144 тисячі порцій.

Наразі БПШ пропонує варіації з куркою та тигровими креветками. Вегетаріанці ж можуть обрати шаурму з бататом фрі та гуакамоле з авокадо.

Ціни:

  • шаурма ONLY MEAT – 249 гривень;
  • шаурма XXL (з куркою, картопляними діпами та овочами) – 279 гривень;
  • шаурма ASIAN STYLE (з тигровими креветками, куркою та гуакамоле з авокадо) – 319 гривень;
  • вегетаріанська шаурма з бататом фрі та гуакамоле – 279 гривень.

Графік роботи: щодня з 09:30 до 22:30.

Адреса: ВДНГ, Urban Park, вул. Степана Бандери, 6, Вокзальна площа, 2А, вул. Мазепи, 3, вул. Велика Васильківська, 21, вул. Нижній Вал, 37/20, вул. Васильківська, 34, вул. Антоновича, 48.

Монозаклад Валерія Сазоновського "Качині історії", де все крутиться навкруг качки. Зокрема, саме з неї тут супи, основні страви, бургери та дьонери. Останніх у "Качиних історіях" аж 4 види: Doner Duck (качка, овочі, малина, рукола, сирний соус), Spicy Doner (качка, овочі, гриби, китай-соус, кінза, рукола, сирний соус), Louis Doner (качка, овочі, цибулеве конфі, три сири, рукола, сирний соус) та Truffle Doner (качка, овочі, гриби, соус трюфель, рукола, сирний соус).

Ціни:

  • шаурма Doner Duck – 189 гривень;
  • шаурма Spicy Doner – 189 гривень;
  • шаурма Louis Doner – 189 гривень;
  • шаурма Truffle Doner – 189 гривень.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Адреса: Дніпровська набережна,12 (ТРЦ River Mall).

Останній заклад в нашій добірці, де ви зможете поїсти смачну шаурму – "AVI". Тут готують легендарну "шварму" та інші страви ізраїльської вуличної їжі. Це мережа закладів, яку відкрив ресторатор Алекс Купер. Їх можна знайти на Великій Васильківській, Басейній, Житньому ринку та в колишньому приміщенні трамвайної диспетчерської, що знаходиться біля Львівської площі.

Шварму подають з куркою, смеш-котлетою, яловичиною, фалафелем та сиром. Також є шварма виключно з овочами або фалафелем. Серед інших начинок – зелень, баклажани, томати, мариновані огірки тощо.

Меню:

  • яловича шварма – 219 грн;
  • класична шварма – 199 грн;
  • спайсі куряча шварма – 229 грн;
  • шніцель шварма – 209 грн;
  • єрусалимська шварма з фалафелем – 179 грн.

Режим роботи: з 11:00 до 22:00.

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 24, вулиця Басейна, 5-А, Верхній Вал, 16, вулиця Бульварно-Кудрявська, 2

Крім того, раніше ми писали про те, де у Києві можна поїсти шашлик, не виїжджаючи на природу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #шаурма #заклади #ціни #графік роботи #меню
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...