• Головна
  • У Києві аферист «заробив» 2,4 млн грн на продажі неіснуючих медичних масок
09:31, 27 грудня 2022 р.

У Києві аферист «заробив» 2,4 млн грн на продажі неіснуючих медичних масок

У Києві аферист «заробив» 2,4 млн грн на продажі неіснуючих медичних масок

У Києві шахраю, який «заробив» майже 2,4 млн гривень на продажі неіснуючих медичних масок, повідомлено про підозру.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

За процесуального керівництва прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва з'ясувалося, що директор підприємства шахрайським шляхом розкрав великі суми грошей громадян під приводом реалізації медичних масок.

За даними досудового слідства, коли у березні 2020 року в Україні розпочалася пандемія COVID-19, зловмисник вводив громадськість в оману, пропонуючи продати медичні маски за вигідними цінами. У той же час, розслідування показало, що його компанія ніколи не продавала медичні маски і не мала потужностей з їхнього виробництва. Після того, як потерпілі відправляли гроші, директор компанії не відповідав на телефонні дзвінки та не поставляв медичні маски.

Таким чином, зловмисник отримав 1 480 000 гривень коштів громадської організації з Вінниці та 880 000 грн коштів приватного підприємця.

За результатами експертиз підприємцю повідомлено про підозру, а Дарницький районний суд Києва обрав фігурантові запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі майже 1,4 мільйона гривень.

Встановлюється причетність інших осіб до скоєння цього злочину.

Ми раніше писали про те, що правоохоронці у Київській області викрили банду шахраїв, які у соціальних мережах обманювали громадян, пропонуючи купити неіснуючі дрова.

Крім того, розповідали, що у Києві шахрайка із спільниками привласнила три земельні ділянки у Биківні та незаконно продала їх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #кримінал #прокуратура #маски #шахрай
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...