Десертний Київ: ТОП-8 місць, які здивують ваші смакові рецептори
У кожного з нас є момент, коли хочеться потішити себе чимось особливим. А десерти – це не лише про смак, а й про враження, естетику та емоції. У Києві ви знайдете багато закладів, де кожен десерт – це маленьке шоу.
Журналісти 44.ua підготували для вас добірку закладів Києва, які роблять із десертів справжнє мистецтво. Від шоколадного фонтану до ягідних хмарок – обирайте, пробуйте і насолоджуйтеся кожним шматочком.
І перший заклад в нашій добірці – "Міністерство десертів" відомий своїм креативним підходом до подачі страв. Особливу увагу тут приділяють десертам: їх подають у жерстяних банках, що додає стравам оригінальності та робить їх ідеальними для фото. У меню можна знайти три варіанти: ніжне "Три молока", класичний "Наполеон" і популярне "Тирамісу". Кожен десерт – це гармонійне поєднання смаку та естетики, що залишає приємне враження.
Ціни:
- десерт Три молока – 195 грн;
- торт Наполеон – 195 грн;
- десерт Фісташковий тирамісу – 295 грн.
Адреса: вул. Заньковецької, 15/4.
"Перша крафтова пончична в Україні" – саме так визначають свою концепцію у "Ponchyk Boy". Заклад спеціалізується на пончиках, які ви більше ніде не знайдете. Тут створюють справжні кулінарні шедеври з оригінальними смаками та незвичайними поєднаннями інгредієнтів.
Серед унікальних варіантів:
- "Валерій" – пончик із ніжним заварним кремом із карамелізованих бананів (99 грн);
- "Міша" – всередині пончика ніжний мандариновий крем Дипломат, який дарує насичений смак із легкою цитрусовою кислинкою. Зовні – шоколадно-горіхова глазур у поєднанні з білим шоколадом, прикрашена шматочками карамелізованого фундука, що додає текстурності та солодкого хрумкого акценту (99грн);
- "Щастислав" – всередині пончика ховається ніжний заварний крем у поєднанні з джемом зі сливи та пряним Індонезійським перцем, який додає пікантну нотку. Зовні пончик прикрашений цукровою пудрою та сублімованою малиною, що створює яскравий смаковий контраст і витончену текстуру (99 грн).
Де знайти: вул. Олеся Гончара, 24в.
Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.
Родинна кондитерська "Chris Cake" – ідеальне місце для шанувальників солодкого. Тут вас чекають мусові й бісквітні торти, тістечка, безе, макарони, капкейки та, звісно, легендарні чизкейки. Особливістю закладу є відкрита кухня, де ви можете спостерігати, як створюються ці смачні шедеври.
Ціни:
- мусове тістечко з фісташкою та машиною – 95 грн;
- шу солона карамель – 80 грн;
- макарон Груша-Дор Блю – 40 грн;
- макарон Полуниця-ревінь;
- чорнично-лавандовий Чізкейк – 85 грн.
Де знайти: вул. Лесі Українки, 28.
За смачними десертами приходьте в заклад "Бути Sofie" – це затишна паризька вітальня у самому серці Києва, що розташована на території заповідника "Софія Київська". Заклад із вишуканим інтер’єром, антикварними меблями та теплою атмосферою – це ідеальне місце для сніданків, обідів чи вечерь. Заклад розпочав свою історію у липні 2021 року, працюючи лише на літніх терасах. У листопаді 2022 року він відкрився як повноцінний ресторан із авторським меню від шефа Ігоря Крамаренка. У ньому сучасна київська кухня поєднує традиційні смаки з новими тенденціями.
Ціни:
- малиновий медовик з трояндовим варенням – 265 грн;
- французькі млинці, що кармелізуються з соусом з апельсинів, вершкового масла та лікеру Куантро – 395 грн.
Де знайти: вул. Володимирська, 24.
"Lila Cake" – це кондитерська, яка відкрилася в 2022 році та здивує вас не лише своїм лавандовим інтер'єром, а й різноманіттям десертів. Заклад спеціалізується на вишуканих солодощах, які потішать навіть найвибагливіших гурманів. У меню представлено цілих 12 видів еклерів, кожен з яких має свій неповторний смак, а також асортимент тортів, чизкейків, макарунів та інших десертів, які створюють незабутнє враження.
Також заклад пропонує різноманітні сезонні десерти, які регулярно оновлюються, що дозволяє відвідувачам постійно відкривати для себе нові смаки.
Ціни:
- еклер пряний глінтвейн – 149 грн;
- еклер фісташка – 149 грн;
- еклер манго-маракуйя – 149 грн;
- торт Наполеон кокос-малина – 199 грн.
Де знайти: вул. Богдана Хмельницького, 40/25.
Якщо ви хочете скуштувати смачні та вишукані десерти, завітайте до ресторану "Fabius". Це місце, яке ідеально поєднує відпочинок на природі з розкішною атмосферою та високою кухнею. Розташований на Столичному шосе, заклад приваблює своїм унікальним концептом: власною сироварнею, пекарнею, екотеплицею та ексклюзивною винною картою, що гарантують неперевершені смакові враження. У меню – як класичні банкетні страви, так і авторські композиції від шефа, що вражають своєю оригінальністю.
Ціни:
- шоколадний фондан – 315;
- тирамісу – 315 грн;
- десерт Павлова – 415 грн;
- чiзкейк баський з маракуйєю – 345 грн.
Де знайти: Столичне шосе, 70.
У ресторані в'єтнамської кухні "NAM" від Ектора Хіменес-Браво особливу увагу приділяють десертам, пропонуючи унікальні та креативні смакові поєднання. Одним із найяскравіших солодких шедеврів є "Біла Перлина" – ніжний десерт із манго, полуницею та кремом з мадагаскарською ваніллю. Також у меню – ексклюзивний десерт у вигляді яблука з базиліковим кремом, персиком, маракуєю та хрустким крамблом у карамелізованому шоколаді.
Ціни:
- десерт Біла Перлина – 259 грн;
- базиліковий крем з персиком, маракуєю та хрустким крамблом у карамелізованому шоколаді – 295 грн;
- карамелізований фундук із солоною карамеллю та ніжним кремом з кардамоном – 259 грн.
Де знайти: вул. Велика Васильківська, 48.
Останній заклад у нашій добірці, куди ви можете завітати за смачними десертами – це "Dolceteka by Bassano". Розташоване в самому серці Києва, на вулицях Велика Житомирська та Велика Васильківська. Це італійське бістро та кондитерська, що вже 20 років дарує своїм гостям справжню любов до їжі. Щодня тут випікають хліб та круасани для ідеального сніданку, готують смачні ланчі, а ввечері пропонують антіпасті до італійського вина та коктейлів. Окрім цього, на вітрині щодня можна знайти великий асортимент десертів, серед яких – ручної роботи цукерки, еклери, макарони, тарти, а також авторські та класичні торти.
Ціни:
- даніш з рикотою та цукатами – 220 грн;
- десерт Мандарин – 255 грн;
- тарт лимонний – 180 грн.
Де знайти: вул. Велика Житомирська, 8/14; вул. Велика Васильківська, 100.
Також ми писали раніше про те, де у Києві можна насолодитись смачними гарячими напоями, зокрема, глійнтвейном або грогом.