• Головна
  • "Заробили" понад $1,2 млн готівки: у Києві викрили працівників ТЦК, які допомогли тисячам ухилянтів, – ФОТО, ВІДЕО
14:37, Сьогодні

"Заробили" понад $1,2 млн готівки: у Києві викрили працівників ТЦК, які допомогли тисячам ухилянтів, – ФОТО, ВІДЕО

"Заробили" понад $1,2 млн готівки: у Києві викрили працівників ТЦК, які допомогли тисячам ухилянтів, – ФОТО, ВІДЕО

Співробітники Державного бюро розслідувань викрили працівників Голосіївського районного територіального центру комплектування Києва, які допомогли ухилитися від мобілізації тисячам військовозобов'язаним. У них знайшли 1,2 мільйона доларів готівкою.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

У Києві працівники ТЦК заробляли на ухилянтахУ Києві працівники ТЦК заробляли на ухилянтахУ Києві працівники ТЦК заробляли на ухилянтах

Там зазначили, що правоохоронці затримали трьох посадовців Голосіївського РТЦК Києва та трьох цивільних, які організували схему незаконного ухилення від мобілізації військовозобов’язаними. Під час обшуків у них виявили понад 1,2 мільйона доларів готівкою й елітний автопарк.

Працівники РТЦК, а також голова військово-лікарської комісії цього ж району створили злочинну групу, що надавала "послуги" чоловікам, які не мали бажання проходити військову службу. Один із викритих — голова ВЛК — уже мав підозру за аналогічні дії, його усунули з посади, але він продовжив впливати на процеси, — розповіли в ДБР.

Там пояснили, що організував групу цивільний, який підшукував клієнтів, збирав необхідні документи та передавав їх до РТЦК. "Клієнтам" виготовляли пакет військово-облікових документів щодо їх зняття та виключення з військового обліку. Ціна пакета становила від двох до 15 тисяч доларів.

Під час обшуків у фігурантів вилучено документи та записи, які можуть свідчити про факти незаконного зняття з військового обліку й ухилення від мобілізації тисяч військовозобов’язаних. Також виявлено та вилучено понад 1,2 мільйона доларів і 45 тисяч євро готівкою. Крім того, вилучено 11 автомобілів преміум-класу вартістю близько 100 тисяч доларів кожна.

Фігурантам повідомлено про підозру в організації, виконавстві та пособництві проханні й одержанні ними неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, що поєднано з вимаганням. Суд просять обрати їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, — наголосили в ДБР.

До речі, паралельно в цьому ж військкоматі виявлено ще двох працівників, які вносили до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів фальшиві дані, які дозволяли ухилятися від військової служби та виїхати за кордон. Їм також повідомлено про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем, розв’язується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статей передбачає позбавлення волі терміном до 15 років. Зараз слідство досліджує обставини щодо причетності до вчинення кримінальних правопорушень інших працівників РТЦК. Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону, — резюмували в Державному бюро розслідувань.

Крім того, ми також повідомляли про те, що у Києві правоохоронці затримали двох адвокатів, які, за інформацією слідства, організували для ухилянтів фіктивне працевлаштування у держпідприємстві, аби отримати відстрочку. Вартість "послуг" становила 11 тисяч доларів США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #ДБР #ухилянти #гроші #розслідування #ТЦК #посадовці
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...