• Головна
  • У Києві викрили злочинну групу, яка продавала психотропні таблетки для схуднення через Інтернет
16:48, 21 жовтня

У Києві викрили злочинну групу, яка продавала психотропні таблетки для схуднення через Інтернет

У Києві викрили злочинну групу, яка продавала психотропні таблетки для схуднення через Інтернет

Правоохоронні органи Києва успішно викрили та затримали учасників організованої злочинної групи, яка займалася незаконним розповсюдженням таблеток для схуднення з вмістом психотропних речовин. Група діяла через Інтернет-магазин та соціальні мережі, здійснюючи продаж нелегальних препаратів по всій території України.

Про це повідомляє Київсбка міська прокуратура.

За даними досудового розслідування, злочинну групу організував та очолив 25-річний киянин. Він залучив до своєї діяльності ще трьох спільників, створивши таким чином угруповання з чотирьох осіб. Організатор взяв на себе ключові функції: забезпечував надходження оптових партій товару, контролював процес збуту, встановлював графік роботи та розподіляв завдання між учасниками групи.  Крім того, він вів облік фінансів та розподіляв прибуток між спільниками.

Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Інші учасники злочинної групи займалися безпосереднім продажем пігулок через створений ними Інтернет-магазин. Вони приймали замовлення онлайн та відправляли товар клієнтам поштою по всій Україні. Для розширення клієнтської бази зловмисники також активно використовували соціальні мережі.

У ході розслідування правоохоронці провели чотири оперативні закупки пігулок з вмістом психотропних речовин. Загальна сума цих закупок склала 65 000 гривень, що дозволило зібрати необхідні докази для подальших дій.

Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Під час проведення обшуків поліція вилучила понад 30 000 пігулок, що містили психотропну речовину сибутрамін. Вартість вилученого товару оцінюється у більш ніж 3,6 мільйона гривень, що свідчить про масштаби незаконної діяльності групи.

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури та Дніпровської окружної прокуратури міста Києва, всім учасникам організованої злочинної групи було повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів у сфері незаконного обігу психотропних речовин. Їхні дії кваліфіковано за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України.

Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Суд обрав для підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згідно з санкцією інкримінованої статті, злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Правоохоронні органи продовжують розслідування для виявлення можливих додаткових епізодів злочинної діяльності та інших причетних осіб.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #прокуратура #таблетки для схуднення #психотропи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...