• Головна
  • У центрі Києва майже за 1 млн грн відреставрують пам'ятку архітектури
16:01, Вчора

У центрі Києва майже за 1 млн грн відреставрують пам'ятку архітектури

У центрі Києва майже за 1 млн грн відреставрують пам'ятку архітектури

У Шевченківському районі Києва майже за мільйон гривень відреставрують історичну будівлю, у якій раніше розміщувалась Жіноча торгівельна школа імені Пелагеї Терещенко.

Про це йдеться в оголошенні про тендер на реставраційні роботи у системі Prozorro.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Двоповерхова будівля на вулиці Бульварно-Кудрявській, 18/2, є пам'яткою архітектури місцевого значення. Її у 1901-1902 роках збудували коштом відомого столичного мецената Миколи Терещенка за проєктом архітектора Павла Голландського. Таким чином Терещенко вирішив вшанувати пам'ять своєї померлої дружини Пелагеї.

Зараз у будівлі розташований адміністративний корпус Київського університету імені Бориса Грінченка, який і оголосив тендер на реставрацію будівлі. А саме — ремонт місць загального користування.

Переможцем та єдиним учасником торгів стало ТОВ "ТРИГРАД "БК", яке погодилось виконати реставраційні роботи за 939 354 грн. Зробити це підрядник має до 15 листопада цього року.

Нагадаємо, ми також писали раніше про те, що у Києві судитимуть керівницю музею "Київська фортеця", яка розтратила майже 900 тисяч гривень на реставрації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #реставрація #кошти #тендер #будівля #історія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...