• Головна
  • Відкрито набір на нову хвилю проєкту “SCIENCE club “Подолання освітніх втрат”
Новини компаній
09:00, Сьогодні

Відкрито набір на нову хвилю проєкту “SCIENCE club “Подолання освітніх втрат”

Новини компаній
Відкрито набір на нову хвилю проєкту “SCIENCE club “Подолання освітніх втрат”, фото-1

Освіта – це те, що формує майбутнє. У світі, де знання стають головною валютою, особливо важливо не втрачати можливості для розвитку. На жаль, війна в Україні скорочує кількість цих можливостей. Через військові дії, психологічні травми та перерви в навчальному процесі діти переживають значні освітні втрати. Згідно з дослідженням Rapid Damage and Needs Assessment ці втрати можна оцінити у 5,5 млрд доларів США, які нинішні школярі в Україні недоотримають протягом трудового життя.

На щастя, міжнародні партнери та громадські організації в Україні активно розробляють та впроваджують проєкти, які сприяють подоланню цих наслідків та підтримують українських учнів. Серед них – “SCIENCE club “Подолання освітніх втрат”, який працює вже другий рік. Проєкт було започатковано, аби допомогти школярам заповнити освітні прогалини. Реалізує його ГО "Освіта 360" за підтримки Global Fund for Children та ліцею “Едюкейтер”. Ця ініціатива надає можливість учням 7-10 класів вивчати один чи декілька курсів з блоку SCIENCE, серед яких: Програмування, Хімія, Біологія, Фізика, Географія, Робототехніка, Астрономія. Особливістю є те, що заняття максимально практичні та інтерактивні, учасники на практиці закріплюють шкільний матеріал: проводять хімічні досліди, досліджують препарати під мікроскопом, пишуть компʼютерні коди…

Відкрито набір на нову хвилю проєкту “SCIENCE club “Подолання освітніх втрат”, фото-2

“Ми створили “SCIENCE club”, аби допомогти дітям, які мають освітні прогалини, відчути, що наука – це цікаво, а знання можуть бути захопливими. Наше завдання – показати, що природничі науки можуть бути зрозумілими та корисними для життя і що наука — це інструмент для пізнання світу, а не лише набір формул і правил,” – зазначає Ростислав Семка, голова ГО “Освіта 360”.

Як працює проєкт?

  • Зараз і до 30 жовтня 2024 року триває набір учасників. Щоб зареєструвати свою дитину, достатньо заповнити просту Google-форму та обрати один чи декілька курсів з переліку: Програмування, Хімія, Біологія, Фізика, Географія, Робототехніка, Астрономія. Кількість місць у групах обмежена: до 20 учасників у кожній групі, тому не зволікайте з реєстрацією.
  • Тривалість кожного курсу – 2 місяці. Заняття стартують від 3 листопада 2024 року і триватимуть до 25 грудня 2024 року. У січні 2025 року учасники матимуть змогу обрати новий курс на наступний семестр. Загалом проєкт триватиме до червня 2025 року, протягом цього періоду діти зможуть отримати знання, яких їм так не вистачало під час онлайн-навчання.
  • Локації: Заняття проходитимуть офлайн у зручних для вас локаціях:
    - вул. Є. Чавдар, 11-А (Осокорки)
    - просп. Берестейський, 65-г (Нивки)
Відкрито набір на нову хвилю проєкту “SCIENCE club “Подолання освітніх втрат”, фото-3

Що чекає на учасників?

На учнів чекають заняття з Програмування, Хімії, Біології, Фізики, Географії, Робототехніки, Астрономії, які передбачають максимум практичної діяльності: досліди, експерименти, інтерактивні вправи. Кожен курс побудований таким чином, щоб учні могли закріпити знання на практиці, а також отримати реальні навички, які будуть корисні не лише у школі, але й у житті.

Крім цього, кожен учасник після завершення курсу отримає сертифікат, а найактивніші матимуть можливість отримати фінансування на реалізацію власного мініпроєкту у своїй школі.

Відкрито набір на нову хвилю проєкту “SCIENCE club “Подолання освітніх втрат”, фото-4

Для кого цей проєкт?

SCIENCE club відкритий для всіх охочих учнів 7-10 класів, але організатори особливо запрошують до участі молодь ВПО та дітей із багатодітних родин.

Чому варто взяти участь в “SCIENCE club”?

Усі заняття у рамках проєкту спрямовані на практичне закріплення знань, які дітям було важко засвоїти через онлайн-формат навчання. Програмування, Хімія, Біологія, Фізика, Географія, Робототехніка, Астрономія – це більше, ніж просто предмети. Це ключі до розуміння світу, технологій, які рухають людство вперед, та природи, яка нас оточує. Організатори дотримуються думки, що діти найкраще вчаться через експерименти, досліди, інтерактивні вправи. Тому під час занять учасники не просто слухають, а взаємодіють із навчальним матеріалом. Адже наука стає по-справжньому цікавою тоді, коли ти бачиш її на власні очі та можеш самостійно провести досліди.

Викладають на курсах учителі-практики, які не лише знають, як пояснити складні речі просто, але й самі захоплені своєю справою. Вони мають великий досвід, працюють із дітьми та мають на меті не просто навчити, а надихнути дітей цікавитися світом. Програма курсів побудована так, аби створити сприятливе середовище, де кожен учасник зможе розвиватися, здобувати нові знання і, що найважливіше, вірити у свої можливості.

Відкрито набір на нову хвилю проєкту “SCIENCE club “Подолання освітніх втрат”, фото-5

Чому це важливо саме зараз?

Зараз, як ніколи, діти потребують підтримки. Війна забрала у них багато важливого: не лише безтурботне дитинство, але й можливість здобувати знання у звичному ритмі. Ми віримо, що проєкт “SCIENCE club” допоможе школярам повернути інтерес до навчання, впоратися з освітніми втратами та отримати нові навички, які допоможуть їм побудувати успішне майбутнє.

Тож не пропустіть можливість підтримати свою дитину, надихнути її на нові звершення та, можливо, зробити перші кроки до майбутньої кар'єри в науці!

Реєстрація триває до 30 жовтня 2024 року за посиланням https://forms.gle/nzym2gpPAGyXC2GZ7

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#подолання освітніх втрат #набір SCIENCE Club #освіта 360 #Едюкейтер
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...