• Головна
  • Київським студентам виділять одноразову матеріальну допомогу: кому і скільки
13:02, Вчора

Київським студентам виділять одноразову матеріальну допомогу: кому і скільки

Київським студентам виділять одноразову матеріальну допомогу: кому і скільки

Київська міська влада запускає програму фінансової допомоги для студентів-захисників та захисниць. Ця ініціатива дозволить киянам, які боронили країну, здобувати вищу освіту з меншим фінансовим тягарем.

Марина Хонда, заступниця голови КМДА, розповіла про деталі програми. За її словами, у 2024-2025 роках студенти-захисники зможуть отримати до 25 тисяч гривень на оплату навчання.

Ця сума покриє частину витрат на здобуття освіти у вибраному ними закладі вищої освіти, незалежно від його форми власності. Програма охоплює широке коло бенефіціарів. Учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни та постраждалі під час Революції Гідності матимуть змогу скористатися цією підтримкою.

«Ми продовжуємо розбудовувати систему інтеграції ветеранів у цивільне життя і прагнемо забезпечити киян – Захисників і Захисниць – належною підтримкою у важливих сферах їхнього життя. Зокрема, для полегшення здобуття бажаної освіти вони можуть отримати щорічну одноразову матеріальну допомогу на оплату навчання в закладах вищої освіти за вибором, незалежно від їх форми власності. Ця допомога передбачена для студентів денної форми навчання і залежить від витрат на нього. Максимально – це 25 тисяч гривень», – сказала Марина Хонда. 

Для отримання допомоги студентам необхідно подати заяву та документи до Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА.

Зараз це можна зробити через "Київ Мілітарі Хаб". Хонда також анонсувала плани щодо спрощення процесу - незабаром подати заявку можна буде онлайн через "Портал Захисників та Захисниць".

Важливо зазначити, що програма має свої обмеження. Студенти мають час до 15 грудня поточного бюджетного року, щоб подати заявку. Крім того, ті, хто вже отримував вищу освіту за державний кошт, можуть отримати відмову.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #новини #студенти #матеріальна допомога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...