• Головна
  • Фейкові студенти: у Києві, на Закарпатті та на Черкащині викрили схеми ухилення від мобілізації, - ФОТО
18:05, Сьогодні

Фейкові студенти: у Києві, на Закарпатті та на Черкащині викрили схеми ухилення від мобілізації, - ФОТО

Фейкові студенти: у Києві, на Закарпатті та на Черкащині викрили схеми ухилення від мобілізації, - ФОТО

Служба безпеки та Національна поліція ліквідували ще три корупційні схеми ухилення від мобілізації, які діяли у Києві, Черкасах та на Закарпатті.

Як повідомила СБУ, серед затриманих - очільники двох приватних закладів вищої освіти та посадовці ВЛК.

У столиці викрили заступника директора фінансового коледжу і двох його підлеглих, які заднім числом оформлювали своїх клієнтів до аспірантури.

Вони "супроводжували вступ" ухилянтів до приватного науково-дослідного інституту як студентів. Насправді "студенти" там не навчались, але отримували можливість на відстрочку від мобілізації та виїзду за кордон. Вартість таких послуг становила до 8 тис. доларів з клієнта.

На Закарпатті правоохоронці затримали ректора та проректора приватного університету, які без вступних екзаменів зараховували людей на бакалаврат до власного та іноземного вишів. Для цього керівництво закарпатського університету залучило до незаконної діяльності посадовця Військової служби правопорядку.

Після викриття місцева комісія Ужгородського ТЦК скасувала раніше надані відстрочки від призову 225 чоловікам, які скористалися "студентською схемою".

У Черкасах викрито трьох представників ВЛК, які продавали фальшиві висновки про непридатність до військової служби. З ними у змові була медсестра, яка підшукувала потенційних клієнтів.

Всіх фігурантів затримали та повідомили про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, зокрема ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання діяльності ЗСУ). Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше воїн ЗСУ прокоментував скандал з перевірками ТЦК після концерту "Океану Ельзи".

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва - 44.ua".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #Черкащина #армія #ЗСУ #мобілізація #Закарпаття #освіта #ТЦК #Нацполіція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...