• Головна
  • На Київщині Укртелеком за півроку проклав понад 600 кілометрів оптики
Новини компаній
15:00, Сьогодні

На Київщині Укртелеком за півроку проклав понад 600 кілометрів оптики

Новини компаній

Незважаючи на повномасштабну війну, Укртелеком активно розвиває оптику в різних областях країни. Зокрема, в Київській області та місті Києві оператор проклав 613 км волоконно-оптичного кабелю за шість місяців 2024 року.

Компанія кілька років підряд здійснює масштабний проєкт із заміни мідної та розбудови нової сучасної оптичної інфраструктури, інвестуючи в розвиток мережі FTTH/P за технологією GPON. У 2024 році вже побудовано близько 4 тисяч кілометрів волоконно-оптичних ліній. А загалом оптична мережа Укртелекому налічує більше 84 тисяч кілометрів.

«Укртелеком продовжує розбудовувати оптичну інфраструктуру, щоб якомога більше користувачів мали доступ до сучасних телекомунікаційних послуг. Це – масштабний проєкт, який триває вже не один рік. Операційно це відбувається так: абонентам пропонують перехід на новітні технології. Хто хоче залишити стаціонарний телефон вдома – може отримати спеціалізоване технологічне рішення з використанням мобільного зв’язку. Тобто, клієнт має і стаціонарний телефон, і сучасний оптичний інтернет», –пояснює Андрій Іванець, керівник Київської міської філії Укртелеком.

Андрій Іванець, керівник Київської міської філії Укртелеком

Оптоволоконні лінії від Укртелеком дозволяють забезпечувати енергонезалежний інтернет до 96 годин після відключення світла. Для цього у споживача має бути джерело безперебійного живлення, щоб заживити модем, який одночасно є wi-fi роутером 2 в 1.

Укртелеком робить все можливе, щоб забезпечити зв'язок навіть за умов відключення електроенергії. Перевірити наявність енергонезалежного інтернету від Укртелеком у конкретному будинку можна за посиланням.

Довідка:

Акціонерне товариство «Укртелеком» – одна з найбільших телекомунікаційних компаній в Україні, що пропонує своїм клієнтам у всіх регіонах країни практично всі види сучасних телекомунікаційних послуг за єдиним рахунком. Провайдер фіксованого інтернету, що має найширше покриття.

Оператор реалізовує масштабні проєкти щодо розвитку і модернізації мережі, які передбачають заміну мідних кабелів оптичними, розширення географії послуг – щороку оператор будує тисячі кілометрів оптики.

З 2013 року Укртелеком приєднався до бізнесів SCM.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Укртелеком #оптичний інтернет від Укртелеком #оптичний інтернет
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...