• Головна
  • У Києві встановлять пам’ятний камінь на честь загиблих військовополонених з “Азовсталі”
10:29, Сьогодні

У Києві встановлять пам’ятний камінь на честь загиблих військовополонених з “Азовсталі”

У Києві встановлять пам’ятний камінь на честь загиблих військовополонених з “Азовсталі”

У Голосіївському парку у Києві на калиновій алеї планують встановити пам'ятний камінь на честь військовополонених з "Азовсталі", які загинули в Оленівці.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської ради.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Як зазначила депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник, у ніч на 29 липня минулого року один із бараків виправної колонії в окупованому росією селищі Оленівка під Маріуполем був знищений вибухом, тоді загинули щонайменше 54 українських військовополонених з "Азовсталі".

Калинову алею пам'яті за загиблими Героями з "Азовсталі" ми заклали торік у Голосіївському парку. Для багатьох сімей полеглих – це єдине місце, де вони можуть вшанувати своїх загиблих батьків та синів. Герої живуть, допоки жива пам'ять про них! Наприкінці минулого тижня разом зі спільнотою сімей загиблих в Оленівці, керівництвом парку, представниками УЗН Голосіївського району тут встановили флагшток та підняли прапор "Спільноти Оленівки". До кінця цього року ми плануємо ще встановити пам'ятний камінь з іменами всіх загиблих, яких на даний час нараховується 54 осіб, хоча вже зараз є свідчення очевидців, що жертв може бути більше", – наголосила Олеся Пинзеник.

Депутатка додала, що згідно з наявною інформацією росія організувала масове вбивство українських полонених, щоб звинуватити й дискредитувати Україну, зокрема, щоб зашкодити постачанню далекобійної зброї.

Нагадаємо, ми розповідали також, що у Голосіївському парку Києва заклали алею пам'яті захисників України, яких жорстоко вбили в російському полоні в ніч з 28 на 29 липня 2022 року в Оленівці. Ідея її створення належить матері бійця Олексія "Лева" Кісілішина, який служив у полку "Азов".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #алея #памʼятний камінь #Азов #Оленівка #військові #КМР
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...