• Головна
  • У Києві судитимуть посадовця МСЕК, який "малював" інвалідність призовникам
14:04, Сьогодні

У Києві судитимуть посадовця МСЕК, який "малював" інвалідність призовникам

У Києві судитимуть посадовця МСЕК, який "малював" інвалідність призовникам

Поліція Київської області передала до суду матеріали справи щодо голови міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), якого підозрюють у сприянні отриманню фіктивних груп інвалідності для відтермінування призову до Збройних Сил України.

За даними слідства, посадовець допомагав призовникам отримувати групи інвалідності без об'єктивних медичних підстав, вносячи неправдиві дані про захворювання до офіційних документів. Це давало чоловікам підставу для відстрочки від мобілізації та можливість виїзду за кордон.

Фото: поліція Києва

Фото: поліція Києва

Під час обшуків за місцем проживання та в автомобілі підозрюваного правоохоронці вилучили понад 25 тисяч доларів США, 1600 євро та копії медичних документів.

У вересні цього року посадовцю було повідомлено про підозру. Тепер обвинувальний акт скеровано до суду за фактами службового підроблення (ч. 1 ст. 366 ККУ) та незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 ККУ).

Нагадаємо, ми також писали раніше про те, що 6 жовтня у Броварах по вулиці Київській сталася аварія за участі п'яного водія, в результаті якої є постраждалі.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #новини #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...