• Головна
  • Продавали немовлят за кордон: у столиці засудили членів угруповання, - ФОТО
16:05, Сьогодні

Продавали немовлят за кордон: у столиці засудили членів угруповання, - ФОТО

Продавали немовлят за кордон: у столиці засудили членів угруповання, - ФОТО

У столиці відправили на лаву підсудних організатора та двох учасників злочинної групи, які під прикриттям сурогатного материнства продавали немовлят за кордон.

Поліція нагадала, що масштабну злочинну схему торгівлі немовлятами ліквідували у серпні минулого року.

Тоді правоохоронці з’ясували, що організаторами цієї схеми виявились двоє директорів приватних клінік у Києві та Харкові. Вони залучили перекладачів, адвокатів, медичних працівників, менеджерів й надавали послуги іноземцям щодо сурогатного материнства із грубими порушеннями законодавства.

Спільники налагодили схему культивування ембріонів людини та підсадки їх сурогатним матерям. Новонароджених дітей вони реєстрували в державних органах, щоб іноземці потім могли вивести їх за кордон.

На роль сурогатних матерів фігуранти активно вербували жінок, обіцяючи їм швидке вирішення фінансових проблем та вводячи їх в оману стосовно батьків, в інтересах яких вони виношували дітей.

Залучені медики проводили штучне запліднення та підробляли медичну документацію.

Адвокат же займався оформленням документів в РАЦСах та здійснював супровід іноземців і сурогатних матерів (вони вдавали з себе подружні пари).

Правоохоронці встановили, що вартість цих "послуг" загалом становила від 50 до 70 тис. євро. При цьому сурогатним матерям обіцяли суму в рази меншу - близько 8-10 тис. євро. Крім того, з сурогатними матерями не укладали жодних документів, передбачених Сімейним кодексом в таких випадках.

Усіх 12 членів угруповання повідомили про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, зокрема за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми).

Двоє менеджерів та адвокат уже отримали вироки: їх засуджено до п'яти років позбавлення волі із встановленням іспитового терміну на три роки.

Четверо інших співучасників наразі перебувають у міжнародному розшуку. Стосовно ще двох обвинувальні акти скеровані до суду для розгляду. Їм загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Нацполіція #Київ #діти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...