• Головна
  • Держава обіцяє компенсувати 15% вартості вітчизняного енергообладнання та спецтехніки: про що йдеться
16:35, Сьогодні

Держава обіцяє компенсувати 15% вартості вітчизняного енергообладнання та спецтехніки: про що йдеться

Держава обіцяє компенсувати 15% вартості вітчизняного енергообладнання та спецтехніки: про що йдеться

Покупці виробленого в Україні енергетичного обладнання та спеціальної техніки зможуть отримати від держави компенсацію у розмірі 15% від вартості у рамках програми "Зроблено в Україні".

Про це повідомило Мінекономіки.

"Уряд частково компенсуватиме 15% від придбання українського енергетичного обладнання, колісної техніки, наприклад, вітчизняних автобусів, тралів та будівельної, комунальної і спеціальної техніки. Долучитися зможуть виробники, які локалізували виробництво на рівні 40% та більше", - додала міністр Юлія Свириденко.

"Отримати компенсацію на товари, придбані від старту програми та до 1 грудня можна буде у 2024 році. Для цього потрібно оформити заявку до 5 грудня. На техніку та обладнання, придбані після 1 грудня, компенсація нараховуватиметься в наступному році. Фінансування заявок здійснюватиметься в порядку черговості їх надходження в межах наявного бюджетного фінансування", - уточнили в Мінекономіки.

Для участі в програмі виробникам необхідно подати до Мінекономіки заявку разом з документами, що підтверджують ступінь локалізації виробництва та інші вимоги.

Покупці ж для отримання компенсації мають оплатити придбання техніки в уповноваженому банку, подати заяву на отримання компенсації та надати підтверджуючі документи.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українцям платитимуть з бюджету за купівлю вітчизняних товарів.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#економіка #бізнес #електроенергія #Мінекономіки #Юлія Свириденко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...