• Головна
  • "Кладовище" ліків на Київщині: волонтерка заявила, що це гумдопомога
15:10, Сьогодні

"Кладовище" ліків на Київщині: волонтерка заявила, що це гумдопомога

"Кладовище" ліків на Київщині: волонтерка заявила, що це гумдопомога

"Кладовище" ліків у Бориспільському районі, на базі відпочинку біля Юркового озера, виявилося "складом" гуманітарної допомоги для фронту.

Про це повідомило видання "Вісті".

Місцева влада після розголосу завітала до "кладовища".

Власницею території називає себе голова благодійного фонду "Мавка" Ірина Войтенко. За її словами, всі знайдені медпрепарати, а також продукти харчування, маскувальні сітки - гуманітарна допомога від іноземних партнерів, подекуди прострочена. Її волонтери розбирають та потім передають на фронт.

Жінка запевнила, що має документи на всі ліки та фотозвіти до кожної ампули, а також документи на автівки, якими возять допомогу.

"Документи на базу у нас є. Власники передали її волонтерам для використання. Передала донька власника особисто - згідно акту прийому-передачі. Коли я сюди прийшла два роки тому, у нас не було ні води, ні електроенергії", - заявила Войтенко.

За її словами, спочатку у наметах була допомога, яку періодично забирали волонтери, а потім там же розмістили ще одну партію, що "була залита водою".

"Лежала вона там місяців чотири-п’ять. Але якось за два дні намети розлізлися, просто розтанули на очах. Їх полили якоюсь речовиною, і я знаю, хто до цього причетний", - сказала Войтенко.

Секретар Бориспільської міської ради Владислав Байчас, своєю чергою, повідомив, що раніше територія знаходилася у адміністративних межах села Іванків, але поза межами села, поза зоною відповідальності Іванківської сільської ради. Коли ці землі увійшли до Бориспільської територіальної громади, ділянку мали передати громаді, але не передали.

У 2013 р. прокуратура через суд визнала забудову тут незаконною. Зараз місто працює над тим, щоб забрати землю у комунальну власність.

Власник будівель помер. Хто наразі є господарем майна, невідомо.

Нацполіція поки не коментувала ситуацію.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#медицина #армія #ЗСУ #Київщина #Бориспіль #Іванків #Владислав Брайчас #Бориспільська міськрада #Ірина Войтенко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...