• Головна
  • Київський театр опери і балету для дітей та юнацтва отримав нову назву
17:16, Сьогодні

Київський театр опери і балету для дітей та юнацтва отримав нову назву

Київський театр опери і балету для дітей та юнацтва отримав нову назву

19 вересня на пленарному засіданні Київради було прийнято рішення про перейменування комунального закладу "Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва".

Відтепер він носитиме назву "Театрально-видовищний заклад культури "Київський муніципальний академічний театр опери та балету", або скорочено - Київська опера.

Про це повідомляє КМДА.

Вікторія Муха, депутатка Київської міської ради та голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій, пояснила необхідність змін. За її словами, попередня назва театру вже не відповідала сучасним напрямам його діяльності та потребувала оновлення.

Театр, який нещодавно відсвяткував своє 40-річчя, значно розширив свою аудиторію за ці роки. З суто дитячого та юнацького формату він перетворився на культурний простір для глядачів усіх вікових категорій. Сьогодні репертуар театру налічує близько 60 постановок, а за весь час існування тут було проведено понад 200 вистав, з яких більше 40 - прем'єрні.

Репертуар Київської опери включає широкий спектр жанрів: опери, балети, мюзикли, музичні казки, симфонічні та вокально-симфонічні концерти, а також освітні програми для різної аудиторії.

Важливо відзначити, що театр активно адаптується до сучасних реалій. За останні роки з балетного репертуару було вилучено твори російських і радянських композиторів. Натомість, оперні вистави європейської класики тепер виконуються в перекладах українською мовою, що сприяє кращому розумінню сюжету глядачами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#КМДА #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...