• Головна
  • В Україні розробили освітні матеріали для підтримки учнів з епілепсією у школах
14:31, Сьогодні

В Україні розробили освітні матеріали для підтримки учнів з епілепсією у школах

В Україні розробили освітні матеріали для підтримки учнів з епілепсією у школах

Епілепсія – найпоширеніше неврологічне захворювання у світі, на яке страждає понад 50 млн людей. В умовах війни кількість епілептичних нападів зросла через підвищений рівень стресу. Діти з епілепсією часто стикаються з булінгом та нерозумінням у школах, а також з несвоєчасною та неякісною допомогою.

Щоб вирішити цю проблему, експерти громадської організації "Епіпросвіта" спільно зі студією онлайн-освіти EdEra розробили спеціалізовані навчальні матеріали для вчителів.

Проєкт "Все про епілепсію: матеріали для освітян" має на меті розповісти про хворобу, її симптоми, а також про методи надання першої допомоги під час нападів.

В Україні розробили освітні матеріали для підтримки учнів з епілепсією у школах.

В Україні розробили освітні матеріали для підтримки учнів з епілепсією у школах.

"Епілепсія — хвороба, яка може вразити кожну людину незалежно від віку та способу життя, але кожна людина і дитина має право на освіту та підтримку. Саме щоб знизити рівень стресу вчителя у складні часи ми вирішили розробити матеріали, які допоможуть швидко зорієнтуватись та надати якісну допомогу. А також — попередити булінг дитини в класі і пропрацювати тему епілепсії з учнями та батьків дітей." – каже Нія Нікель, засновниця ГО "Епіпросвіта".

Програма включає детальні інструкції з виявлення і запобігання нападів, надання домедичної допомоги та готові уроки про епілепсію. Крім того, розробники підготували інформацію та алогоритми дії в комункікації з батьками дітей з епілпепсією та профілактиці булінгу. Також програма містить ілюстративні матеріали для класів з роз'ясненням поширених міфів про епілепсію.

Матеріали підготовлені на основі міжнародних стандартів і розраховані на широке використання у школах.Усі матеріали доступні безкоштовно на сайті студії онлайн-освіти EdEra за посиланням.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #новини #епілепсія #Нія Нікель
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...