• Головна
  • У Києві врятували 3-річного хлопчика, в якого стався розрив трахеї після лікування зубів
15:29, 17 вересня

У Києві врятували 3-річного хлопчика, в якого стався розрив трахеї після лікування зубів

У Києві врятували 3-річного хлопчика, в якого стався розрив трахеї після лікування зубів

Трирічний Лука з Луцька отримав невідкладну допомогу в Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» після небезпечного ускладнення, що виникло внаслідок стоматологічного лікування.

Проблема виникла після проведення стоматологічної процедури під наркозом з інтубацією трахеї. Батьки помітили, що у хлопчика з'явився біль у горлі, набряк шиї, голови та обличчя, а також утруднене дихання. Після обстеження в місцевій лікарні виявили накопичення повітря в середостінні та під шкірою, що свідчило про порушення цілісності дихальних шляхів.

Луку терміново доставили до «Охматдиту», де команда спеціалістів провела детальне обстеження та виявила розрив трахеї довжиною 2,5-3 сантиметри. Того ж дня була проведена успішна операція з відновлення цілісності трахеї.

Професор Євген Руденко, дитячий хірург, пояснив небезпеку такої травми:

«Розрив трахеї загрожує життю. Повітря виходить за межі дихальних шляхів і накопичується в середостінні під тиском, що може призвести до дихальної недостатності або задихання».

Завдяки оперативним діям медиків, вже через 48 годин після операції Лука перейшов на самостійне дихання, а через 11 днів був виписаний додому. Зараз хлопчик почувається добре, відвідує садочок і повернувся до звичайного життя.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва - 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій Києва, столичного регіону та України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #операція #Охматдит #порятунок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...