• Головна
  • Капремонт шляхопроводу через залізничну колію на вул. Полярній: коли розпочнуть та скільки коштуватиме
17:04, 13 вересня

Капремонт шляхопроводу через залізничну колію на вул. Полярній: коли розпочнуть та скільки коштуватиме

Капремонт шляхопроводу через залізничну колію на вул. Полярній: коли розпочнуть та скільки коштуватиме

Комунальна корпорація «Київавтодор» повідомила, що оголошено тендер на проведення робіт із капітального ремонту шляхопроводу через залізничну колію ділянки Київ-Петрівка-Київська ГЕС на вулиці Полярній.

Необхідність ремонту обумовлена тривалим терміном експлуатації споруди без капітального оновлення. Шляхопровід, введений в експлуатацію у 1983 році, жодного разу не підлягав капітальному ремонту. У 2022 році на замовлення «Київавтодору» було проведено спеціальне обстеження, результати якого підтвердили нагальну потребу в капітальному ремонті.

Стан шляхопроводу викликає серйозне занепокоєння: пошкоджені конструкції мостового полотна дозволяють волозі проникати на прогонові будови та опори споруди, що призводить до руйнування залізобетонних конструкцій. Фахівці виявили корозію арматури, тріщини та відшарування бетону.

Проєкт капітального ремонту передбачає комплексне оновлення шляхопроводу. Планується встановлення нових конструкцій, заміна перильного та бар'єрного огородження, монтаж нових опор освітлення. Також буде проведено відновлення підземних і наземних комунікацій та облаштування нового дорожнього покриття. Особливу увагу приділено розвитку велоінфраструктури: на шляхопроводі та підходах до нього з'являться велосмуги і велодоріжки загальною протяжністю 1,3 км.

«Київавтодор» наголошує на важливості створення комфортних умов для всіх учасників дорожнього руху. Зокрема, для забезпечення безперешкодного пересування людей з інвалідністю та маломобільних груп населення, на підходах до пішохідних переходів буде понижено бортовий камінь та влаштовано тактильну плитку. При ремонті підземного пішохідного переходу на примиканні вулиць Полярної та Лебединської заплановано облаштування пандусів.

Згідно з планами корпорації, ремонтні роботи розпочнуться на початку листопада і триватимуть 14 місяців. Запланований бюджет — понад 375 млн гривень.

На період проведення робіт рух автотранспорту шляхопроводом здійснюватиметься за тимчасовою схемою організації дорожнього руху.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #ремонт #Київавтодор
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...