• Головна
  • У Києві зупинили незаконні роботи на фасаді пам'ятки архітектури
13:33, 12 вересня

У Києві зупинили незаконні роботи на фасаді пам'ятки архітектури

У Києві зупинили незаконні роботи на фасаді пам'ятки архітектури

У Подільському районі Києва на вулиці Верхній Вал, 48/28 виявили та припинили самовільні будівельні роботи на фасаді історичної будівлі. Об'єкт є пам'яткою архітектури місцевого значення та охороняється законодавством.

Про це повідомляє КМДА.

За словами Марини Соловйової, директорки Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, на початку вересня інспектори Департаменту оглянули об'єкт та видали припис власнику з вимогою негайно зупинити незаконну прибудову до пам'ятки. Однак через кілька днів роботи відновилися. Зупинити їх вдалося лише завдяки втручанню Департаменту територіального контролю міста Києва.

Соловйова також зазначила, що власник будівлі порушив вимоги законодавства, не уклавши охоронний договір. Крім того, не було отримано необхідного погодження науково-проєктної документації на проведення будівельних робіт від Департаменту охорони культурної спадщини.

Фото: КМДА

Фото: КМДА

Будівля, відома як прибутковий будинок Д.М. Мезенцева, отримала статус пам'ятки архітектури місцевого значення 12 квітня 2023 року згідно з наказом Міністерства культури та інформаційної політики. Споруда є характерним прикладом багатоквартирного житла кінця XIX – початку ХХ століття та має значну архітектурну цінність. Фасади будівлі виконані з елементами бароко і ренесансу за проєктом відомого архітектора Карла Фрідріховича Шимана.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Києві частково обмежать рух вул. Митрополита Василя Липківського.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #Поділ #новини #КМДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...