• Головна
  • Який зараз стан води у Києві та чи ймовірний "песімистичний сценарій": відповідь "Київводоканалу"
16:30, 11 вересня

Який зараз стан води у Києві та чи ймовірний "песімистичний сценарій": відповідь "Київводоканалу"

Який зараз стан води у Києві та чи ймовірний "песімистичний сценарій": відповідь "Київводоканалу"

У Києві здійснюється посилений лабораторний контроль якості води. Про це повідомив голова правління – генеральний директор ПрАТ "АК "Київводоканал" Олег Лисюк на пресбрифінгу.

За словами Лисюка, наразі відхилень від нормативів якості води не зафіксовано. Однак "Київводоканал" спільно з іншими міськими службами розробив алгоритми оперативного реагування на можливі зміни ситуації.

Основні моменти:

  • Система водопостачання Києва диверсифікована і не залежить від одного джерела, що мінімізує ризик повного припинення водопостачання.
  • Лабораторія "Київводоканалу" регулярно відбирає проби води не лише на водозаборі Деснянської водопровідної станції, а й у контрольних точках у селах Пухівка та Літки Київської області.
  • На сьогодні перевищень санітарно-хімічних та бактеріологічних показників не виявлено.

З превентивною метою впроваджується технологія посиленого очищення з використанням пилоподібного активованого вугілля, яке ефективно усуває органічні забруднення та неприємні запахи. Необхідні реагенти для додаткового очищення допомагає придбати ЮНІСЕФ.

Олег Лисюк підкреслив, що песимістичний сценарій розвитку подій наразі малоймовірний, але "Київводоканал" готується до різних можливих ситуацій для забезпечення безперебійного постачання якісної води киянам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Києвом сталася масштабна пожежа.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" - джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #новини #вода
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...