• Головна
  • У Києві відкрили меморіал пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, – ФОТО
14:37, 11 вересня

У Києві відкрили меморіал пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, – ФОТО

У Києві відкрили меморіал пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, – ФОТО

У сквері Миру на Либідській площі відкрили Меморіал пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Меморіал відкрили в межах четвертого саміту Кримської платформи. У відкритті взяли участь президент України Володимир Зеленський разом з першою леді Оленою Зеленською, українськими та іноземними високопосадовцями.

Серед іноземних гостей були президент Литви Гітанас Наусєда, прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович, прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня, голова Сенату парламенту Чехії Мілош Вистрчіл, голова парламенту Молдови Ігор Гросу.

У Києві відкрили меморіал пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, – ФОТО, фото-4, Фото: пресслужба Президента України

Фото: пресслужба Президента України

Зеленський наголосив, що раніше на цьому місці протягом пів століття стояв пам'ятник чекістам, який демонтували кілька років тому. Тож дуже символічно, що саме тут тепер з'явився український національний меморіал.

Ми відкриваємо меморіал у той час, коли історія знову повторюється, коли Крим знову став полем бою за свободу, за гідність і за право жити — жити на своїй землі, — сказав президент.

У Києві відкрили меморіал пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, – ФОТО, фото-5, Фото: пресслужба Президента України

Фото: пресслужба Президента України

Він додав, що колись такий меморіал обов'язково з'явиться і в українському, вільному Криму.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв додав, що цей меморіал не лише присвячений пам'яті жертв геноциду кримських татар, а й нагадує про те, із яким сусідом доводиться жити.

Жителі Криму вже 10 років перебувають у лапах правонаступників і послідовників того режиму, який здійснював масовий геноцид кримськотатарського народу, — сказав він.

Як ми писали раніше, у Києві відкрили меморіал пам’яті "Вічна слава загиблим Героям". Його присвятили полеглим військовослужбовцям 25 бригади охорони громадського порядку імені князя Аскольда Північного об’єднання Національної гвардії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #меморіал #президент #колеги #кримські татари #геноцид #памʼять
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...