• Головна
  • Вже завтра у Києві відновлять рух поїздів між станціями "Деміївська" та "Либідська"
12:31, 11 вересня

Вже завтра у Києві відновлять рух поїздів між станціями "Деміївська" та "Либідська"

Вже завтра у Києві відновлять рух поїздів між станціями "Деміївська" та "Либідська"

У Києві завершили ремонті роботи на ділянці метро між станціями "Деміївська" - "Либідська". І вже завтра, 12 вересня, тут відновлять повноцінний рух поїздів.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Увесь комплекс робіт тривав 9 місяців. За цей час підготували будівельний майданчик, переклали понад 200 кабельних мереж, зокрема мереж ДТЕКу, Укртелекому, інших. Також розробили котлован, демонтували стару частину тунелю довжиною у 27 метрів і побудували нову.

Крім того, посилили з обох сторін і тунельну оправу, що примикає до нової ділянки (загальною довжиною понад 50 м). До того ж, уклали нові колії, відновили всі інженерні мережі, налагодили безпекові системи руху поїздів.

Перегінний тунель між "Деміївською" – "Либідською" знаходиться у складних гідрогеологічних умовах. Тому під час ремонту здійснили всі необхідні роботи з гідроізоляції тунельної оправи та хімічного закріплення ґрунтів навколо неї, – наголосив міський голова.

Кошторисна вартість усього комплексу робіт склала 383 млн грн, що на 62 млн грн менше початкової вартості.

Паралельно з відновлювальними роботами також були проведені експертні дослідження з визначення причин виникнення ситуації. Зокрема підтверджено, що її причиною є окремі помилки на етапі проєктування та неякісне виконання будівельно-монтажних робіт на етапі будівництва цієї ділянки тунелю.

Крім того, проведеними лабораторними дослідженнями підтвердили грубі порушення при будівництві в частині відсутності хімічного закріплення ґрунтів навколо тунелю.

Ми раніше також писали, що з 11 вересня в переході між станціями "Майдан Незалежності" – "Хрещатик" розпочнеться почерговий капітальний ремонт ескалаторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #тунель #метро #транспорт #відновлення #ремонт #перегін #поїзд #КМДА #котлован #Київський метрополітен #Віталій Кличко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...