• Головна
  • Столичний Житній ринок: депутат Київради вимагав грошей за призначення потрібної людини директором ринку
19:05, 10 вересня

Столичний Житній ринок: депутат Київради вимагав грошей за призначення потрібної людини директором ринку

Столичний Житній ринок: депутат Київради вимагав грошей за призначення потрібної людини директором ринку

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти депутата Київської міської ради, підозрюваного у одержанні хабара за призначення на посаду директора Житнього ринку.

Про це САП повідомила у Facebook.

На початку 2021 р. цей депутат, будучи головою постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, зажадав хабара за призначення наперед визначеної особи на керівну посаду в комунальному підприємстві "Житній ринок".

Він неодноразово заявляв, що має безпосередній вплив на кадрову політику департаменту благоустрою та департаменту розвитку підприємництва КМДА, якому ринок підпорядкований.

За 30 тис. доларів депутат мав призначити визначену особу на посаду заступника директора ринку, а згодом - на посаду директора.

Підозру за ч. 4 ст. 368 КК (хабар) оголосили заочно у червні поточного року.

Раніше журналісти проєкту "Схеми" заявили, що депутат Київради Владислав Трубіцин, якого САП та НАБУ обвинувачують у хабарництві і який двічі не з'явився на засідання Вищого антикорупційного суду, 13 травня минулого року виїхав за кордон на підставі листа від очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

У червні минулого року ВАКС задовольнив клопотання САП про оголошення Трубіцина в міжнародний розшук. Тоді ж колегія ВАКС стягнула з Трубіцина 9,8 млн грн застави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві посадовиця збирала побори з підприємців за розміщення торгових точок.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #Київрада #Владислав Трубіцин #САП #НАБУ #ВАКС #Житній ринок #хабар
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...