• Головна
  • ТОП-9 речей, які варто зробити в Києві у вересні
11:31, 7 вересня

ТОП-9 речей, які варто зробити в Києві у вересні

ТОП-9 речей, які варто зробити в Києві у вересні

Вересень дарує чудові можливості для активностей. Навіть якщо літо позаду, це не привід сумувати – ловіть момент та насолоджуйтесь приємними моментами осені. А ще вересень – це час теплих моментів та нових вражень.

Тож, журналісти 44.ua підготували для вас добірку активностей, які допоможуть не проґавити нагоду насолодитися красою Києва та зробити осінь по-справжньому незабутньою.

Вересень – це чудова нагода повернутись до театру після літніх канікул. Київські театри пропонують безліч прем'єр та класичних вистав. Спробуйте побувати на одній із вистав у Національному театрі імені Івана Франка чи на більш експериментальній сцені Молодого театру. Театр – це завжди можливість поринути в новий світ і отримати незабутні емоції, тож почніть осінь з культурного досвіду.

Вересень – це пора айстр, жоржин та хризантем, які особливо прикрашають початок осені. Яр Вал – це невеличкий квітковий ринок на Андріївському узвозі, де можна знайти найкрасивіші букети, наповнені кольорами осені. Зробіть собі чи близьким приємний подарунок, прикрасивши будинок яскравими та запашними квітами.

Купити осінні квіти на ринку

Купити осінні квіти на ринку

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

З настанням прохолодних днів немає нічого приємнішого, ніж загорнутися в теплий шарф і зайти до затишного кафе на какао або гарячий шоколад. Спробуй какао в таких місцях, як Milk Bar або Lviv Handmade Chocolate. Це невеличкий ритуал, який не тільки зігріє, але й допоможе налаштуватися на осінній ритм.

Випити гарячий какао в холодну осінь

Випити гарячий какао в холодну осінь

Ще одне завдання, яке ви можете виконати у вересні в Києві – це прогулятися в сквері Гейдара Алієва. Ця зелена зона на Львівській площі – один із найкрасивіших парків Києва. Окрім чарівної природи, тут є унікальні архітектурні елементи, зокрема декоративний водоспад. Осіння атмосфера зробить прогулянку по цьому скверу особливо приємною. У вересні тут ще досить тепло, але вже можна відчути свіжість осені у повітрі.

Осінь – ідеальний час для затишних вечорів із книгою. Відвідайте одну з київських книгарень, як-от "Книгарня Є" чи "Буква", де ви знайдете безліч нових видань або ж літературних класиків, які чекатимуть на вас під час довгих осінніх вечорів. Це чудовий спосіб підготуватися до зими, коли читання стане особливо приємним заняттям.

Придбати літературу на осінь

Придбати літературу на осінь

Якщо ви ще не відвідували чайні церемонії, вересень – це ідеальний час для цього. У Києві є кілька місць, де можна зануритися в справжнє мистецтво чаювання, наприклад у "Чайному клубі" на Андріївському узвозі. Цей ритуал допоможе розслабитися, відчути гармонію з природою і дати собі час подумати та побути в моменті.

Також ви можете завітати в Національний музей Тараса Шевченка. Це не просто данина великому поету, а й спосіб краще зрозуміти українську культуру та історію. Музей розташований в центрі міста, неподалік від парку Шевченка, що робить його ще й чудовим місцем для прогулянки. Осінь – ідеальний час для культурних подорожей, і цей музей вартий вашої уваги.

Осінній дощ має свою особливу атмосферу, а якщо хочете зловити по-справжньому красивий кадр, то садиба Лапінського – чудове місце для фотосесії. Її історична архітектура, занурена в природу, створює незабутній контраст із дощовим небом. Захопіть парасольку, вдягніть плащ і вирушайте на атмосферну прогулянку.

І остання активність в нашій добірці – це годування білочок у ботанічному саду ім. Гришка. У Ботанічному саду ім. Гришка на Печерську є ялиновий ліс, де мешкає чимало білок. Ці милі створіння легко йдуть на контакт і з радістю приймуть частування від відвідувачів. Годування білок – це чудовий спосіб зняти стрес, зануритися в природу і просто насолодитися осіннім днем у Києві.

Погодувати білок у ботанічному саду ім. Гришка

Погодувати білок у ботанічному саду ім. Гришка

Також ми розповідали раніше про популярні столичні чайні, де ви зможете спробувати рідкісні колекційні сорти чаю чи відвідати справжню чайну церемонію, щоб глибше пізнати чайну філософію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #прогулянка #вересень #активності #локації
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...