• Головна
  • Посадовця КМДА судитимуть за розтрату коштів на системі оповіщення
16:36, 5 вересня

Посадовця КМДА судитимуть за розтрату коштів на системі оповіщення

Посадовця КМДА судитимуть за розтрату коштів на системі оповіщення

Директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА судитимуть за розтрату бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі столиці.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

За матеріалами слідства, посадовець у червні 2022 року уклав договір із приватним товариством про капітальний ремонт (модернізацію) територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення (ТАСЦО) в Деснянському районі.

ТАСЦО – це комплексна інфраструктура, розроблена для швидкого та ефективного оповіщення громадян у разі надзвичайних ситуацій, небезпеки або кризових ситуацій, що можуть виникнути на території міста, зокрема, повітряних тривог.

На роботи з модернізації системи в Деснянському районі м. Києва з бюджету було виділено майже 10 млн гривень.

Правоохоронці вважають, що директор Департаменту діяв в інтересах службових осіб підрядної організації та підписав акти приймання виконаних робіт, до яких були внесені відомості із завищеними цінами на використані матеріали та обладнання.

Це призвело до зайвого перерахування за вказані роботи понад 370 тис. грн, що підтверджується висновком експертизи.

Зауважимо, у прокуратурі не називають прізвище посадовця, але усі обставини вказують, що мова йде про колишнього директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука, якого відсторонили від посади в межах кримінального провадження за фактом загибелі людей через зачинене укриття.

Ми також повідомляли про те, що поліцейські викрили експосадовця ПАТ "Київський електровагоноремонтний завод" у розтраті понад півмільйона гривень бюджетних коштів на закупівлі електричного обладнання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...