• Головна
  • Презентація скульптури «Re:Forma духу» у «Софії Київській»: арт трансформація 400-річного уламка липи Петра Могили, символу нашої стійкості
Партнерський матеріал
09:00, 5 вересня

Презентація скульптури «Re:Forma духу» у «Софії Київській»: арт трансформація 400-річного уламка липи Петра Могили, символу нашої стійкості

Партнерський матеріал

14 вересня о 14:00 у саду заповідника «Софія Київська»відбудеться відкриття скульптури «Re:Forma духу». Компанія Dovgiy Family Office 2 роки працювала над цим проєктом разом з проактивною спільнотою міста, журналістами та скульптором Костянтином Скритуцьким. Мета — зберегти та переосмислити культурну спадщину Києва через мистецтво заради майбутніх поколінь.

Скульптура «Re:Forma духу»створена з уламка стовбура 400-річної липи Петра Могили, яка постраждала під час буревію у травні 2022 року.

Презентація охоплює безплатні екскурсії «Софією Київською» за попередньою реєстрацією. А також арт-діалоги з Надією Тимчук, культурологинею проєкту «УКультура» та доценткою Києво-Могилянської академії. На честь відкриття пролунають дзвони Дзвіниці заповідника.

Спеціальний гість заходу — автор скульптори та художник Костянтин Скритуцький, відомий своїми роботами на Пейзажній алеї, в Сквері інтелігентів та ін.

Костянтин Скритуцький, коментуючи появу назви артобʼєкта, розповідає: «Я працював з унікальним культурним артефактом, стародавнім деревом. Потрібно було зберегти його природну форму, але перетворити на символ стійкості та трансформації — «математичний» куб. Обпалити вогнем, щоб дерево не піддавалося дощам та вітрам. Але відкрити незахищене світле «серце». Словом — реформувати — зробити «Re:Forma».

«ЮНЕСКО в своїх матеріалах «Розуміння креативних індустрій: культурна статистика для формування державної політики» пропонує захищати памʼятки кількома способами, один із яких через творчу індустрію. Для нас це стало можливістю показати приклад екологічного збереження культурної спадщини. Водночас сама історія створення цієї скульптури нагадує шлях «реформи духу», який проходимо ми, українці, в наші дні», — зазначає керуюча партнерка Dovgiy Family Office Оксана Гуляєва.

Деталі:

  • 14 вересня 2024 року
  • 14:00 -19.00
  • Саднаціонального заповідника «Софія Київська», Київ
  • Детальніше про проєкт тут.
  • Деталі на сайті та в соціальних мережах Dovgiy Family Office.

Ми у Facebook: https://www.facebook.com/events/1069310804535603

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Re:Forma духу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...