• Головна
  • У Києві відремонтують театр імені Лесі Українки за понад 10 000 000 гривень
14:38, 3 вересня

У Києві відремонтують театр імені Лесі Українки за понад 10 000 000 гривень

У Києві відремонтують театр імені Лесі Українки за понад 10 000 000 гривень

У Національному академічному драматичному театрі імені Лесі Українки планують провести масштабний ремонт. Вартість робіт – понад 10 млн гривень.

Інформація про оголошення тендеру розміщена на платформі державних закупівель ProZorro.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Зокрема, планують проведення робіт з реалізації енергоефективних заходів для зменшення показників енергоспоживання основної будівлі.

Усі роботи мають закінчити до кінця поточного року, точніше, до Різдва. Кінцевий строк подання пропозицій - 14 вересня, аукціон запланований на 16 вересня. У театру є один нюанс - його будівля є пам’яткою історії національного значення, тож ремонтувати треба обережно, із “застосуванням заходів із захисту об’єкта культурної спадщини”.

Про це йдеться в тендерній документації, яка визначає головними роботи по енергоефективній модернізації системи опалення, системи гарячого та холодного водопостачання, вентиляції в приміщеннях театру. Крім того, буде повністю модернізований індивідуальний тепловий пункт, в якому демонтують старе обладнання та мають здійснити перехід на незалежну схему підключення.

Це приєднання системи теплоспоживання театру до теплової мережі, при якій теплоносій (підігріта вода), що надходить із теплової мережі центрального опалення міста Київ, проходить через модульні блоки теплообмінника, встановленого на тепловому пункті споживача, де нагріває вторинний теплоносій, який використовується надалі в системі теплоспоживання театру та для отримання гарячої води, - пояснюється в документі.

До речі, переможець тендеру має забезпечити під час робіт низку заходів із захисту довкілля. Зокрема, йдеться про захист повітряного середовища та відсутність шуму - це важливо, оскільки театр розташований просто у середмісті Києва. У документі окремо прописано, що підрядник має не заважати киянам, що мешкають в зоні будівництва. І, звісно, прибрати після себе.

Нагадаємо, ми повідомляли також про те, що Київський міський територіальний центр комплектування планує провести капітальний ремонт укриття в підвальному приміщенні будівлі. На ці роботи планується витратити 6 мільйонів гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #ремонт #театр #тендер #кошти #енергоефективність #опалення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...