• Головна
  • У Десні не виявили отруйних речовин, але купатись в ній все одно заборонено: деталі
20:35, 28 серпня

У Десні не виявили отруйних речовин, але купатись в ній все одно заборонено: деталі

У Десні не виявили отруйних речовин, але купатись в ній все одно заборонено: деталі

Державна екологічна інспекція столичного округу не виявила перевищення норм органічних та мінеральних речовин в річці Десна в межах Київської області.

Однак, як повідомила Київська ОВА, користуватись водою з річки не рекомендується, а купатись та рибалити в ній заборонено.

Напередодні Регіональний офіс водних ресурсів у Сумській області поінформував про погіршення якісного якості води у річці Сейм, яка є лівою притокою Десни. Зокрема йшлося про забруднення води, яка рухається за течією Сейму, а також щодо замору риби в ньому.

Оскільки Десна протікає Вишгородським та Броварським районами, комісія ТЕБ та НС доручила здійснювати щоденний моніторинг якості води.

"Для запобігання негативному впливу на здоров'я населення, Київська обласна комісія ТЕБ та НС рекомендує не користуватися водою річки Десна, заборонити там купання та вилов риби в Десні, а також використання річкової води для господарських потреб та поїння худоби", - заявили в ОВА.

Раніше вишгородський міський голова Олексій Момот заявив, що у Десні та її затоках виявили отруйні речовини, але згодом видалив свій допис.

За наявними даними, росіяни ще з 14 серпня почали скидати у Сейм небезпечні речовини.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва - 44.ua".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київщина #Київська ОВА #річки #Десна #Держекоінспекція #Сейм #Вишгород #Бровари #Росія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...