• Головна
  • У Києві перейменували Національний авіаційний університет: яку нову назву отримав
12:49, 28 серпня

У Києві перейменували Національний авіаційний університет: яку нову назву отримав

У Києві перейменували Національний авіаційний університет: яку нову назву отримав

У Києві перейменували Національний авіаційний університет (НАУ) на Київський авіаційний інститут (КАІ).

Про це повідомила виконувачка обов’язків ректора Ксенія Семенова у Facebook.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте підписуватись.

НАУ був заснований у 1933 році як Київський авіаційний інститут. За 90 років його назву змінювали кілька разів: від Інституту цивільної авіації до Національного авіаційного університету. Зараз заклад повертається до своєї початкової назви — Київський авіаційний інститут. Це символізує відновлення традиції бути першими в авіації.

25 серпня 1933 р. Київський авіаційний інститут створили як окремий навчальний заклад. Хоча історія його починається раніше, з Авіаційного факультету КДБІ (це тепер КПІ). Тоді КАІ був на Богдана Хмельницького. Трохи більше ніж через 90 років ми повертаємось до назви Київський авіаційний інститут. І, що найголовніше, до традиції бути першими, - написала Семенова.

За її словами, "тепер це не просто авіаційний, а дефенс тек університет" (тобто оборонний технологічний університет), що "готує людей і технології для перемоги України".

Крім обслуговування літаків, ми тепер про дрони, РЕБ, антени, кібербезпеку, штучний інтелект, розмінування та громадянську безпеку, - повідомила Ксенія Семенова.

Крім того, ми розповідали також, що одну з вулиць в Солом'янському районі Києва можуть перейменувати на честь загиблого військового пілота Андрія "Джуса" Пільщикова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #перейменування #НАУ #університет #Ксенія Семенова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...