• Головна
  • Це дармове серпневе добриво для огірків забезпечить щедрий врожай: рецепт
19:03, 27 серпня

Це дармове серпневе добриво для огірків забезпечить щедрий врожай: рецепт

Це дармове серпневе добриво для огірків забезпечить щедрий врожай: рецепт

Одним із найбільш повноцінних добрив для огірків є деревна зола. Підживлення цим добривом у період плодоношення можна робити 4-5 разів, і тим самим ми забезпечимо кущ усім необхідним для гарного врожаю.

Калій, фосфор, кальцій, магній – усе це дає кущу зола. А ще в ній немає хлору, що також є величезним плюсом.

Зола використовується для поліпшення росту куща, коли спостерігається повільний розвиток листового апарату та мала кількість зав'язей – усе це ознаки дефіциту калію й фосфору, який зола допоможе усунути. Крім того, у деревній золі немає азоту, який під час плодоношення не потрібен. Азотні добрива стимулюватимуть зростання листового апарату на шкоду плодам, тож врожай буде меншим.

Єдина ситуація, коли азот знадобиться кущу в серпні – це пожовтіння листя, і то в невеликих кількостях. Для приготування зольного добрива для огірків беремо 250 грамів просіяної золи, розводимо в одному відрі води, настоюємо кілька днів і поливаємо огірки в теплу погоду на вологій землі раз на тиждень.

Цим же розчином можна робити й обприскування раз на два тижні, щоб огірки швидше вбирали калій та фосфор. Особливо добре обприскування працює, коли кущ починає жовтіти, сохнути, а зав'язі не так швидко й рясно формуються.

Такі підживлення захистять рослину від кореневої гнилі, запобігатимуть появі фітофтори завдяки вмісту кальцію, а також продовжать плодоношення до кінця вересня. Підживлюючи огірочки таким чином, ми зможемо зібрати чудовий врожай хрустких, соковитих і дуже смачних огірків.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Добриво #огірки #зола. поради
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...