• Головна
  • Недооцінені локації Києва: ТОП-7 цікавих місць, які варто відвідати кожному
20:31, 26 серпня

Недооцінені локації Києва: ТОП-7 цікавих місць, які варто відвідати кожному

Недооцінені локації Києва: ТОП-7 цікавих місць, які варто відвідати кожному

Київ – це величезне місто з багатою історією та широким вибором визначних пам’яток. І поки більшість туристів біжить на Майдан чи до Києво-Печерської лаври, ми хочемо поділитися добіркою менш відомих місць столиці, але які точно заслуговують вашої уваги.

Перша локація в нашій добірці – садиба на Кудрявці. Це музей, що відтворює атмосферу життя киян в типовій міській садибі та показує самобутність й національну специфіку Києва ХІХ – початку ХХ століть. Музей розташований в дивовижному та дуже атмосферному місці. Кудрявець, Кудрявська гора – давня історична місцевість Києва. Розташована вздовж вулиці Січових Стрільців. Назва походить від дерев і чагарників, які мальовничо "кудрявилися" в цьому колишньому передмісті Києва.

Кудрявець був околицею Києва, власне як район заселення почав інтенсивно розбудовуватися після руйнівної повені 1845 р., коли багато мешканців Подолу лишилися без житла. Тоді ж, у 1840-і роки сформувалася і сучасна система вулиць.

Наразі в музеї проходять виставки, творчі та мистецькі події.

Графік роботи:Пт-Нд з 11:00 до 17:00. Каса працює до 16:15.

Адреса: вул. Кудрявська, 9

Є у Києві дуже недооцінене місце – це Будинок природи. Історія цього закладу почалася ще у 1963 році, у старовинній будівлі на вулиці Рогнідинській, 3, де заклад знаходиться і зараз.

На базі Будинку природи працює постійно діюча виставка акваріумних риб та рослин, проходять заняття любительських секцій для дорослих: кімнатних рослин, кактусів та інших сукулентів, лікарських та рідкісних декоративних рослин, проводяться загальноміські природоохоронні акції до Дня довкілля, Всесвітнього дня Землі, Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, природоохоронні свята.

Основною метою створення підприємства є проведення просвітницької і виховної природоохоронної роботи, пропаганда охорони довкілля і раціонального використання природних ресурсів, реалізація соціально-економічних, професійних та творчих інтересів жителів міста Києва.

Ціни:

  • вхідний квиток на виставку – 50 грн;
  • дитячий, пільговий, студентський – 30 грн.

Екскурсії проводяться з вівторка по п’ятницю з 11:00 до 16:00 за наявністю групи від 10 осіб.

Адреса: вул. Рогнідинська, 3.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua" – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Вартує вашої уваги і Швець музей – унікальний музей порцелянових фігур, подібного до якого в Україні, а, мабуть, і в світі ще не було. До вашої уваги тут представлені 4 зали з порцеляновими виробами найвідоміших мануфактур світу.

Його засновник Олександр Швець разом із дружиною Галиною протягом майже 30 років зібрали величезну колекцію унікальних порцелянових виробів, створених талановитими майстрами Німеччини, Іспанії, Франції, Італії, Данії, Японії, Китаю, Великобританії, України та багатьох інших країн.

У музеї можна побачити і унікальні старовинні японські вази, і самобутню українську порцеляну, і ніжні квіткові композиції, а також розкішні величезні багатосюжетні роботи популярної іспанської мануфактури Lladro, які входять до списку найбільших суцільних порцелянових робіт у світі. Тільки в Shvets Museum можна стати свідком унікального відкриття – і почути справжній голос порцеляни.

Адреса: Вознесенський узвіз, 28.

Радимо частіше вам відвідувати неймовірну місцину – Китаїв. Це частинка незайманої природи в Києві, що має неймовірну енергетику та гарні місця для відпочинку. Територія знаходиться у східній частині Голосіївського лісу, в стороні від жвавих доріг Києва. За однією з версій, тут у ХІІ ст. знаходилась фортеця Андрія Боголюбського, тому місцевість названа на честь міцної китайської стіни та походить від назви "Китай". Територія відома не лише гарними краєвидами, але й цікавою історією, пов’язаною з заселенням пагорбів монахами. За часи їх перебування тут буди побудовані підземні ходи, частина яких згодом були руйновані під час війни. Зберіглись до наших днів китаївські печери та діюча печерна церква ХІХ ст.

Адреса: вулиця Китаївська, 32.

Київський велотрек – це спортивна споруда під відкритим небом для трекових велоперегонів, що була заснована ще в 1912 році. Цей трек вважається одним з найстаріших у Європі. У ті часи він мав назву циклодром, ініціатором його будівництва був киянин Іван Біленко. Велотрек спорудили на незабудованій ділянці Афанасіївського яру. Зараз Київський велотрек входить до ТОП-10 найкращих велотреків Європи та до сих пір зберігає унікальну первісну геометричну форму. Довжина доріжки – 286 м, ширина на віражах – 8 м, кут максимального нахилу – 38 градусів. Трибуни треку вміщають близько 1 тис. глядачів.

Татарка — одне з найбільш недооцінених, але дуже цікавих місць у Києві, розташоване в Шевченківському районі. Ця місцевість може особливо сподобатися любителям старовинної архітектури, адже тут збереглися будиночки, яким понад сто років. Одним з таких історичних будівель є садиба на вулиці Нагірна, побудована в стилі модерн у 1909-1910 роках за проєктом архітектора Миколи Гарденіна для барона Воронцова, нащадка відомого графа Воронцова.

Цей одноповерховий будинок, площею 250 квадратних метрів, включає велику вітальню, п'ять кімнат, приміщення для прислуги та санвузол, а також має подвір'я з фонтаном і садом на 20 соток. Для його будівництва використовували жовту цеглу з заводу Іони Зайцева, відомого київського мецената і купця першої гільдії. Чи проживав сам барон Воронцов у цьому будинку, точно невідомо, адже документальних підтверджень цьому немає. Сьогодні садиба виглядає занедбаною і похмурою, оскільки вже тривалий час не використовується як житло.

Садиба на Татарці

Садиба на Татарці

Адреса:Нагірна, 14.

І остання локація в нашій добірці, яку вам обов’язково потрібно відвідати – це музей Ханенків. Він є одним із найстаріших та найпрестижніших музеїв нашої країни. Заклад був заснований на мальовничих схилах могутнього Дніпра ще в 1905 році меценатами Варварою та Борисом Ханенками. Відвідувачів тут вразить не лише масштабна колекція, а й захоплююча історія самого музею.

А розпочалося все зі щирої любові до мистецтва. Подружжя українських цукрозаводчиків мандрували Європою, збираючи твори мистецтва різних епох та культур. Масштаби їх колекції стрімко зростали. Усвідомлюючи цінність та унікальність приватної колекції, яка збиралася з величезним натхненням та знанням справи, Ханенки вирішили поділитися нею з народом, створивши музей. Це перший в Україні приватний музей, який став доступний публіці.

Експозиція музею налічує понад 40 тисяч експонатів, вражає своїм розмахом та різноманітністю. Музей охоплює широкий спектр епох, культур та стилів. Тому тут ви зможете поринути у світ давніх цивілізацій, оцінити розкіш європейського мистецтва та красу декоративно-ужиткового мистецтва різних країн.

Ціни:

  • дорослі – 50/70/100 грн;
  • діти – 25/35/50 грн.

Графік роботи: Пн –Вт –вихідні дні, Ср, Пт, Сб Нд з 10:30 до 17:30, Чт з 12:00 до 19:30.

Адреса: вулиця Терещенківська, 15-17.

Раніше ми також розповідали про найцікавіші, красиві та історичні об’єкти Києва, які неодмінно варто побачити при першому візиті до столиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #локація #культура #місця #прогулянка #музей #недооцінені локації #відвідувачі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...