• Головна
  • У Молдові відкрилася виставка "Війна впритул": VR-технології та панорамні відео показують масштаби української трагедії
Новини компаній
17:00, 26 серпня

У Молдові відкрилася виставка "Війна впритул": VR-технології та панорамні відео показують масштаби української трагедії

Новини компаній

21 серпня в Національному музеї історії Молдови відбулося урочисте відкриття виставки «Війна впритул». Захід організований у співпраці з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Республіці Молдова.

За допомогою VR-технологій та панорамних відео організатори прагнуть продемонструвати світові справжнє обличчя війни, яку Росія розв'язала проти України, та привернути увагу до небезпек російського впливу, пропаганди й дезінформації в рамках гібридної війни, яка також зачіпає Молдову.

На відкритті виставки виступили генеральний директор Національного історичного музею Молдови Євген Сава, директор Представництва Фонду Конрада Аденауера в Республіці Молдова доктор Брігітта Трібель, міністр культури Республіки Молдова Сергій Продан, а також Президент Національного конгресу українців Республіки Молдова Дмитро Лехарцев.

Сергій Воробйов та Софія Біленко, представники проєкту «Війна впритул», розповіли про процес створення виставки та її підготовку. Софія Біленко підкреслила важливість виставки: «Кожне зображення, кожна деталь виставки запрошує відвідувача відкрити та відчути природу цієї трагедії, задуматися над людськими стражданнями та, що найважливіше, схилятися до ідеї об’єднання голосів в ім’я миру та демократії».

Виставку можна відвідати до 20 листопада 2024 року. Проєкт «Війна впритул» вже отримав визнання на міжнародному рівні — у червні цього року команда представила його на масштабній антикорупційній конференції в Литві.

«Війна впритул» — це унікальна ініціатива, яка за допомогою сучасних технологій фіксує злочини російського агресора на території України. Панорамні відео у форматі 360°, відеозаписи з дронів та 3D-моделювання дозволяють глядачам відчути масштаби катастрофи, яку спричинила Росія. Ці матеріали служать наочними доказами злочинів, які, за словами організаторів, допоможуть притягнути агресора до відповідальності в майбутньому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#VR-виставка "Війна впритул" #виставка в Молдові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...