• Головна
  • Президент Зеленський присвоїв 40-й авіаційній бригаді найменування "Привид Києва" та вручив бойові прапори
18:07, 24 серпня

Президент Зеленський присвоїв 40-й авіаційній бригаді найменування "Привид Києва" та вручив бойові прапори

Президент Зеленський присвоїв 40-й авіаційній бригаді найменування "Привид Києва" та вручив бойові прапори

Про нове найменування 40-ї бригади тактичної авіації Володимир Зеленський повідомив під час урочистостей з нагоди 33-ї річниці Незалежності України, які відбувалися у Києві.

Вже кілька разів на сайті Президента створювали електронну петицію про почесне найменування 40 бригади тактичної авіації у Василькові Обухівського району "Привидом Києва". І 24 серпня 2024 року на День Незалежності Зеленський урочисто проголосив про ухвалення цього рішення.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua"

24 лютого 2022 року коли почалось російське вторгнення в Україну, приблизно о 5:10 аеродром у Василькові під Києвом зазнав ракетного удару, втім завдяки діям старшого лейтенанта В’ячеслава Радіонова повний склад бригади літаків не зазнав ушкоджень та був піднятий в небо. Того дня аеродром бригади зазнав повторних ракетних ударів, але бригада боронила небо над Києвом та областю і збила щонайменше 6 літаків.

За 18 днів війни, з 24 лютого по 12 березня бригаді вдалось знищити щонайменше 20 ворожих літаків. "Привид Києва" став збірним образом усіх васильківських льотчиків.

Також ми розповідали раніше про те, що під час виконання бойового завдання із захисту територіального простору України загинув командир авіаційної ланки авіаційної ескадрильї 40-ї бригади тактичної авіації, капітан Олександр Мигуля. Пілотів цієї бригади кияни називають “Привид Києва”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #Привид Києва #льотчики #бригада #найменування #президент #бойові прапори #Володимир Зеленський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...