• Головна
  • Куди піти на День Незалежності в Києві: цікаві місця та локації
09:05, 24 серпня

Куди піти на День Незалежності в Києві: цікаві місця та локації

Куди піти на День Незалежності в Києві: цікаві місця та локації

Цими вихідними Київ стане епіцентром святкування Дня Незалежності України. У місті відбудуться кілька десятків різнопланових заходів. Звичайно, що через довготривалу повномасштабну агресію рф проведення великих масових заходів не заплановано, проте мешканці та гості столиці зможуть відвідати, зокрема, виставки, концерти та фестивалі.

День Незалежності України завжди був символом нашої національної гордості та незламності. Проте після початку повномасштабного вторгнення цей день набув ще глибшого значення. Це не просто свято, а нагадування про нашу боротьбу й людей, які щодня боронять свободу України на фронті та в тилу.

Тож, підготували для вас місця і заходи в столиці, де ви зможете відчути атмосферу цього особливого дня та віддати шану захисникам.

Перший захід в нашій добірці, який ви можете відвідати на День Незаледності – це благодійний фестиваль-ярмарок "Правди сила" у Пирогові. Для відвідувачів підготували концертну програму, яка відображає дух українського народу:

  • українські вокалісти та музичні гурти;
  • військовий, джазовий, народний оркестри;
  • професійні та аматорські танцювальні колективи;
  • ляльковий театр;
  • майстер-класи із народних танців;
  • анімаційна програма для дітей.

Також відбудеться ярмарок: майстри народної творчості презентуватимуть унікальні вироби традиційних народних ремесел. Ярмарок доповнять крафтові вироби та українські частування.

Крім того, під час заходу проведуть збір коштів на протезування воїнів, що зазнали тяжких поранень на війні.

Коли: 24-25 серпня.

Адреса: вулиця Академіка Тронька, 1.

Скільки коштує: 130 грн.

Рокери "Crazy Train"підготували для киян та гостей столиці грандіозну програму на Хрещатику з хітами гуртів "Океан Ельзи", "Скрябін", "Бумбокс", Братів Гадюкіних, а також шлягери Івасюка та багато іншого знакового для кожного українця.

Концерт гурту "Crazy Train"

Концерт гурту "Crazy Train"

Адреса: Garnison Military Pub; вул. Хрещатик, 15/4.

Початок: 19:00.

Вартість квитків: 150 гривень. Квитки можна придбати тут.

Напередодні Дня незалежності України у Національній бібліотеці для дітей відкрилася виставка робіт харківської художниці Юлії Бєляєвої та її дочок Ірини й Анастасії Тронь "Еволюція покоління: відвертість та перспектива". Експозиція з 20 картин підкреслює незламність родини, яка пережила втрату дому. Серед робіт особливо виділяється картина 12-річної Анастасії "Незламне сузір’я ", створена в бункері під час обстрілів Харкова.

Вхід: безкоштовно.

Коли: виставка триватиме до 20 вересня.

Адреса: вулиця Януша Корчака, 60.

З 22 до 25 серпня в Українському Домі відбудеться фестиваль "Про Українське". Гості матимуть нагоду відвідати кінопокази, лекції, концерти, вистави, поетичні читання та зустрічі з культурними діячами. На фестивалі будуть представлені історичні кіноплакати від Довженко-центру, роботи сучасних художників, макети театральних вистав та обкладинки рідкісних платівок. Також працюватиме маркет дизайнерських робіт "Крам 33" та гастробар "КультМотив".

Учасники фестивалю: DakhTrio, ансамбль "Вільце", театр "Тіньова", Артистка Чуприненко. У кінопрограмі – підбірка українських короткометражок від KISFF та фільм "Вечір на Івана Купала" Юрія Іллєнка.

Вхід: від 250 грн.

Адреса: вул. Хрещатик, 2, Український Дім.

Коли: 24-25 серпня з 13:00.

На День Незалежності в Національній філармонії України відбудеться особливий концерт "Симфонія Незалежності". У програмі – виступ Академічного симфонічного оркестру під керівництвом Віктора Олійника та виконання скрипкових творів у виконанні Андрія Павлова. Серед композицій – Камерна симфонія № 1 Віталія Губаренка та Симфонія № 1 Бориса Лятошинського. Концерт поєднує в собі силу української музики та прагнення нашої нації до свободи.

Концерт "Симфонія Незалежності"

Концерт "Симфонія Незалежності"

Адреса:Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вхід: 190–400 грн.

24 серпня в барі "UnderWu" відбудеться концерт гурту "МОВА". Артисти виступатимуть з репертуаром української ретро-музики 1960-80-х. Пролунають хіти "Намалюй мені ніч", "Не топчіть конвалій", "Запроси мене у сни", "Ніч над Карпатами" й інші культові пісні.

Концерт гурту "Мова"

Концерт гурту "Мова"

Ціни: перші 10 квитків на подію – 450 грн, наступні 20 – 550 грн, останні – 650 грн.

Коли: 24 серпня о 18:30.

Адреса: Бар UnderWu, вул. Велика Васильківська, 44а.

У Києві, в Центральному будинку художника, відкрилася виставка до Дня Незалежності, яка включає понад 300 робіт українських митців. Серед них – твори лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка, створені з 1991 року. Експозиція об’єднує різні стилі та техніки навколо патріотичної теми.

Коли: виставка триватиме до 15 вересня.

Адреса: Центральний Будинок художника, вул. Січових Стрільців, 1-5.

І остання локація в нашій добірці – виставка "Тридцять три тризуби", що проходить у культурному просторі Squat 17b. Це групова виставка 19 українських художників та художниць, які представлять свої версії головного українського символу. Одна з альтернативних назв виставки була "Який ти тризуб сьогодні".

Виставка "Тридцять три тризуби"

Виставка "Тридцять три тризуби"

Асамбляж, аплікація, каліграфічні пошуки, тризуби окремих підрозділів, друк тризубів на футболках від літографської майстерні, все ще об'єднується і співіснує у нас, – каже кураторка виставки Надія Антонець.

Серед учасників проєкту – Гамлет Зіньківський, Сергій Майдуков, Марія Кінович, Артем Гусєв, Нікіта Тітов, Дар’я Криж та інші.

Адреса: вулиця Терещенківська, 17Б.

Також ми писали раніше про те, куди ще можуть піти мешканці Києва та гості міста 24 та 25 серпня на День Незалежності у столиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #локація #виставка #ціни #святкування #День Незалежності #фестиваль
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...