• Головна
  • Верховна Рада декриміналізувала дезертирство, яке відбулось вперше: про що йдеться
18:05, 21 серпня

Верховна Рада декриміналізувала дезертирство, яке відбулось вперше: про що йдеться

Верховна Рада декриміналізувала дезертирство, яке відбулось вперше: про що йдеться

Верховна Рада вчора, 20 серпня, у другому читанні прийняла закон № 11322, який декриміналізує дезертирство та самовільне залишення частини (СЗЧ), якщо це відбулося вперше.

Про це повідомив "Бабель".

Закон вносить зміни до Кримінального кодексу: тепер під час воєнного стану військових, які вперше вчинили дезертирство чи самовільно залишили частину, звільнять від відповідальності, якщо вони добровільно повернуться на місце служби.

Командир військової частини такого солдата має погодитися на його повернення. Згода має бути письмовою, її передають прокурору, і той може клопотати перед судом про звільнення військового від кримінальної відповідальності.

За погодженням командира солдат може повернутися в іншу військову частину.

Якщо суд вирішить звільнити військового від відповідальності, то, коли той повернеться на службу, йому поновлять грошові виплати та забезпечення. За час відсутності на службі грошей йому не виплачуватимуть.

Автори законопроєкту зазначили, що тільки за січень-квітень минулого року зареєстрували 10,58 тис. кримінальних проваджень за статтею про СЗЧ та 7,3 тис. проваджень за дезертирство.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#армія #ЗСУ #Верховна Рада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...