• Головна
  • Ламаючи стереотипи: під Києвом жінка-авіатехнік забезпечує боєготовність літаків ЗСУ
14:04, 19 серпня

Ламаючи стереотипи: під Києвом жінка-авіатехнік забезпечує боєготовність літаків ЗСУ

Ламаючи стереотипи: під Києвом жінка-авіатехнік забезпечує боєготовність літаків ЗСУ

Міф, що жінкам не місце в армії, давно розвіяний. І Ольга, яка спеціалізується на обслуговуванні бойових літаків, черговий тому доказ.

Про неї на своїй сторінці в фейсбук розповідає 40 бригада тактичної авіації м. Васильків.

"Це – нетипова професія для тендітної дівчини, бо передбачає роботу із підготовки літаків до бойових польотів у спеку та мороз, і вдень, і вночі", - йдеться в повідомленні.

Фото: Бригада тактичної авіації

Фото: Бригада тактичної авіації

Ольга закінчила Харківськй національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба в 2016 році. Вона відповідає за передполітну підготовку літака, забезпечуючи його повну бойову готовність.

"Зазвичай, я працюю в кабіні тому, що передполітна підготовка передбачає перевірку всіх приладів безпосередньо в кабіні літака. Якщо є відмови в обладнанні, я його налагоджую, доки все не запрацює на повну! В цьому немає нічого особливого. Головне, в нашій справі, щоб літак був справний і готовий до бою. Звісно, якщо хлопці бачать, як мені важко, то завжди намагаються підтримати та допомогти. Особливо, коли мова йде про важкі блоки – вони мене бережуть", – посміхаючись розповідає Ольга.

У військовослужбовиці є донечка, але поки в Україні війна, жінка прийняла рішення залишатися на військовій службі. Вона висловлює вдячність своїм батькам за підтримку та допомогу у вихованні дитини.

Фото: Бригада тактичної авіації

Фото: Бригада тактичної авіації

«Зараз ми маємо всі згуртуватися, і працювати на спільну перемогу, для того, щоб наші діти мали можливість жити, навчатися і розвиватися у вільній і мирній країні. Ми сильні духом, тому ніколи не станемо рабами! Мусимо рухатися тільки вперед – до нашої Перемоги!», – зазначила Ольга.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Васильків #новини #літаки #авіатехнік
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...