• Головна
  • Столичне метро за пів року отримало 2 мільярди гривень збитків
19:05, 15 серпня

Столичне метро за пів року отримало 2 мільярди гривень збитків

Столичне метро за пів року отримало 2 мільярди гривень збитків

Збитки "Київського метрополітену" складають майже 2 мільярди гривень.

Про це представники підприємства заявили 12 серпня під час засідання комісії КМДА з аналізу фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств, повідомив Big Kyiv.

Доходи підземки за першу половину року становили 2,58 млрд грн, а витрати - 4,53 млрд. Таким чином, збиток становив 1,95 млрд грн (за планового 1,98 млрд грн).

Порівняно з аналогічним періодом минулого року витрати метрополітену зросли на 1,94 млрд грн, а доходи - лише на 639 млн. Передусім збільшилися витрати на амортизацію, оплату праці, матеріали, сировину та електроенергію.

Водночас пасажиропотік збільшився на 11 млн пасажирів. З 1 січня до 1 липня цього року київське метро перевезло 117,7 млн людей, із них 29,9 млн пільговиків (до кількості платних перевезень входять зареєстровані поїздки тимчасовими маршрутами наземного транспорту між станціями "Либідська" та "Теремки").

"Збитковість пояснюється значним падінням пасажиропотоку та, відповідно, доходів від перевезення пасажирів у зв’язку з проведенням воєнного стану в Україні, а також тарифом, який є нижче економічно обґрунтованого рівня", - сказали у КП.

У звіті підприємства не уточнювалося, якою є частка збитків столичної підземки від закриття шести станцій синьої гілки у зв’язку з затопленням тунелю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #транспорт #метро #Київський метрополітен #КМДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...