• Головна
  • Суд повернув державі землі під Києвом вартістю понад 840 мільйонів гривень: ймовірно, вони належали стуктурам Медведчука
18:35, 13 серпня

Суд повернув державі землі під Києвом вартістю понад 840 мільйонів гривень: ймовірно, вони належали стуктурам Медведчука

Суд повернув державі землі під Києвом вартістю понад 840 мільйонів гривень: ймовірно, вони належали стуктурам Медведчука

Державі повернули землі у Київській області, що раніше належала приватним структурам, пов'язаним з ОПЗЖ. Ймовірно, йдеться про співзазсновника партії Віктора Медведчука.

Про це повідомила прокуратура.

Йдеться про землі площею 35 га в Обухівському районі на березі річки Стугна (правій притоці Дніпра) вартістю понад 840 млн грн. Це землі лісогосподарського призначення.

Прокурори в суді довели, що районна держадміністрація протиправно продала ці землі комерційним структурам під розміщення об’єктів для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей. На той час розпоряджатись землями лісогосподарського призначення мав право виключно Кабінет міністрів.

"Власниками земельних ділянок стали юридичні особи, пов’язані з колишнім народним депутатом, співзасновником політичної партії ОПЗЖ. Кінцевим бенефіціаром одного з товариств є його дружина, до якої застосовані санкції", - зазначив заступник керівника Київської обласної прокуратури Ігор Грабець.

Прокуратура звернулася до суду. Господарський суд задовольнив позов про повернення у державну власність цих земель.

Нагадаємо, раніше в управління держави передали землю в Києві, що належала ексдепутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва - 44.ua".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київщина #прокуратура #нерухомість #Верховна Рада #ОПЗЖ #Віктор Медведчук
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...