• Головна
  • Чим обробити огірки у серпні від шкідників: корисні поради для київських дачників
19:30, 13 серпня

Чим обробити огірки у серпні від шкідників: корисні поради для київських дачників

Чим обробити огірки у серпні від шкідників: корисні поради для київських дачників

У огіркового куща не так багато шкідників, як може здатися на перший погляд, але ці 4-5 видів комах дуже небезпечні і можуть знищити весь урожай. Хімію використовувати ми не радимо, звідси питання – чим обробити огірки у серпні від шкідників?

Наприклад, від попелиці, чорної блішки та білокрилки можна застосовувати засоби типу "Фітоверм".

Ці засоби нешкідливі для людини, безпечні для рослини і не накопичуються у плодах. Ще від чорної блішки та попелиці може допомогти суміш тютюнового пилу з деревною золою. Просто припудрюємо листя сумішшю двох порошків, і шкідники на 5 метрів не підійдуть до рослин. Проти білокрилки можна розвісити липку стрічку, якщо ви вирощуєте огірки в теплиці. Великі особини прилипатимуть до стрічки і не відкладатимуть яйця.

А ось із кліщем боротьба протікає набагато складніше. Кліщ – це не комаха, тому для нього не підійдуть звичайні фунгіциди. Боротьба з ним здійснюється спеціальними засобами типу акарициди або ж біологічними комплексами типу "Фітоверм". Багато дачників думають, що огірок більш схильний до шкідників на відкритому ґрунті, а в теплиці не потрібно робити жодних профілактичних заходів. Поспішаємо вас засмутити – все навпаки.

У теплиці створюються максимально сприятливі умови не тільки для грибкових захворювань, але й для всіх комах. У теплому, зволоженому кліматі грибкові патології, кліщі та чорна блішка активізуються ще більше, тому боротьба буде ще більш жорстокою!

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua", щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#оігрки #корисні поради #лайфхак #город #дачники
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...