• Головна
  • У стислі терміни сформував батальйон і вміло керував їм: у Білій Церкві попрощаються з підполковником Олегом Пігулевським
13:05, 9 серпня

У стислі терміни сформував батальйон і вміло керував їм: у Білій Церкві попрощаються з підполковником Олегом Пігулевським

У стислі терміни сформував батальйон і вміло керував їм: у Білій Церкві попрощаються з підполковником Олегом Пігулевським

У Білій Церкві попрощаються із командиром окремого стрілецького батальйону окремої механізованої бригади армійського корпусу Сухопутних військ, підполковником Олегом Пігулевським.

Про це повідомили у Володарській територіальній громаді.

Олег Пігулевський народився 1 липня 1972 року в селі Городище-Пустоварівське Київської області. Він закінчив місцеву школу, але до військового училища вступив у Росії. Училище він успішно закінчив у 1994 році, отримавши звання лейтенанта.

В 1994 році одружився. З 1998 року по 2004 р. Пігулевський проходив службу в лавах ЗСУ на різних посадах, в тому числі був начальником штабу розвідувального батальйону 72 механізованої дивізії.

14 березня 2022 р. був призваний на військову службу на посаду командира окремого стрілецького батальйону. У стислі терміни Пігулевський сформував батальйон і з 1 квітня керував зайняттям батальйонного району оборони та його обладнанням у складі Угруповання сил і засобів оборони міста Київ біля Нових Петрівців, а пізніше - біля Згурівки, Нової Олександрівки, Черевків.

Надалі, з 2 по 16 січня минулого року, він професійно керував діями підрозділів батальйону та безпосередньо брав участь в обороні Кліщіївки Донецької області, зумів у надскладних умовах утримати позиції на східних та південно-східних околицях Кліщіївки з найменшими втратами.

З 17 січня по 17 лютого 2023-го організовував оборону Куп'янська, тоді ж отримав контузію, але залишився в строю. З 18 лютого організував оборону на правому березі річки Оскіл. Завдяки вмілим діям батальйону росіянам жодного разу не вдавалося прорвати тут перший рубіж лінії оборони.

Наказом Міноборони України Пігулевський був нагороджений відзнакою "Іменна вогнепальна зброя".

На жаль, 2 серпня цього року під час виконання бойового завдання біля Новогродівки Донецької області він загинув.

У Пігулевського залишились мама, дружина, донька, син, а також двоє онучок.

Про дату та час прощання повідомлять пізніше.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва - 44.ua". Там ми публікуємо ще більше новин Києва, Київської області та України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#війна #армія #ЗСУ #Київщина #Біла Церква #Олег Пігулевський
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...