• Головна
  • Український музичний лейбл та організація колективного управління оголосили про співпрацю
Новини компаній
15:00, 7 серпня

Український музичний лейбл та організація колективного управління оголосили про співпрацю

Новини компаній
Український музичний лейбл та організація колективного управління оголосили про співпрацю, фото-1

Організація колективного управління «Українська агенція з авторських та суміжних прав» (далі — ГО «УААСП») повідомила про початок співпраці з музичним лейблом Black Beats, який активно займається розвитком молодих артистів та бере участь у формуванні нової української сцени. Про це авторська спільнота повідомила на своїх офіційних сторінках.

Сторони підписали угоду про управління правами правовласника. Це значить, що ГО «УААСП» буде збирати та виплачувати роялті авторам, правами яких опікується лейбл. Серед них такі артисти, як: vioria, The Curly, нестор, Dofamin, LOVERA BREAUX, Tery, USTYM, NANA, lowcost49, ЯК СПРАВИ?, alekkksa, загублена лолі та інші.

Андрій Комар, СЕО та засновник лейбла Black Beats:

«Компанія Black Beats прагне популяризувати україномовну музику та підвищувати медійність своїх артистів. З цією метою ми активно співпрацюємо з багатьма організаціями колективного управління, щоб охопити ще більше користувачів. Завдяки спільним зусиллям нашої команди на початку 2024 року було відкрито Паблішинг-напрямок, де ми працюємо не лише з артистами нашого лейбла, але й з каталогами інших лейблів та незалежних артистів, збираючи їх авторську та суміжну винагороду та сприяючи їхньому розвитку і популяризації. Багато артистів досі не обізнані в цьому питанні достатньо. Але, на жаль, і питання з ОКУ (організаціями колективного управління) в нашій країні досі не відрегульоване. Тому наша мета — обʼєднатись з іншими правовласниками та вплинути на налагодження сфери колективного управління майновими правами на музичні твори, створити умови, за яких автор справедливо отримуватиме свої роялті за кожен публічно виконаний та публічно сповіщений трек. Віримо, що спільними зусиллями ми зможемо підтримати розвиток української музики на новому рівні».

Валерій Харчишин, генеральний директор ГО «УААСП»:

«Ми щиро вдячні лейблу Black Beats за розвиток нової української музики та довіру до нашої організації. У нас спільна мета — налагоджувати систему захисту авторського права, тож віримо у довгу та плідну співпрацю!».

ДОВІДКА:

Black Beats — український музичний лейбл, діяльність якого полягає в залученні нових слухачів, побудові ефективних стратегій розвитку артиста та забезпеченні його регулярної концертної діяльності. Також лейбл займається дистрибуцією, букінгом та паблішингом, має власну студію звукозапису в центрі Києва. Серед усіх видів діяльності — послуга саб-кабінету, де Black Beats допомагає іншим лейблам, продюсерським центрам та артистам мати вигідніший відсоток, ніж при співпраці напряму з агрегатором.

ГО «УААСП» — перша та єдина в Україні організація колективного управління (ОКУ) авторськими правами на музичні та драматичні твори, визнана світовим товариством авторів CISAC та є повноцінним членом глобальної конфедерації. Завданнями агенції є: збір, розподіл і виплата авторської винагороди для митців України та світу, а також юридичний захист інтересів авторів. Каталог організації на сьогодні налічує понад 4000 українських авторів та десятки тисяч їхніх творів, а також майже весь світовий репертуар, що налічує понад 100 мільйонів творів.

Слідкувати за ГО «УААСП»:

Український музичний лейбл та організація колективного управління оголосили про співпрацю, фото-2
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лейбл Black Beats #ГО «УААСП» #українська музика
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...